Consorci per a la Normalització Lingüística

Aquesta tardor, connecta’t al català! - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Aquesta tardor, connecta’t al català!


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) en aquest nou curs acadèmic recomana el català com a proposta formativa per millorar la competència comunicativa en tots els àmbits.

Amb el lema Connecta't al català, els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, proposen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

Per tal d'arribar al màxim de persones, el CPNL ofereix cursos en totes les franges horàries, fet que permet compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos també és variada, s'organitzen cursos generals de 45, 90 i 120 hores, però també de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua. Les modalitats també s'ajusten a les noves maneres d'aprendre ja que, a més dels cursos presencials, hi ha cursos en línia, mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen ambdues modalitats, presencial i en línia.

D'altra banda, s'adapten i es dissenyen cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses amb una oferta vinculada al món professional, per millorar l'expressió oral i l'expressió escrita amb cursos com Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Articles d'opinió, Escriure a la xarxa , etc.

Els cursos del català que organitza pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. A més, els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística