Consorci per a la Normalització Lingüística

El Voluntariat per la llengua no s’atura a l’estiu - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Voluntariat per la llengua no s’atura a l’estiu


Les vacances són també una bona època per practicar el català tot conversant amb la parella lingüística. És per això que el Voluntariat per la llengua (VxL) no s'atura en tot l'any: tant les persones que hi volen participar s'hi poden inscriure en qualsevol moment (en línia a www.vxl.cat) com les parelles ja formades poden anar-se trobant quan els vagi millor, no importa en quines dates sigui.

Les noves parelles lingüístiques que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Badalona i Sant Adrià va posar en marxa el 7 de juliol o les del CNL de Barcelona, presentades el 13 de juliol a la Delegació de Sant Andreu, per exemple, podran fer les seves trobades setmanals al llarg de l'estiu.

També durant l'estiu es continuen oferint algunes activitats complementàries, especialment pensades per a aquesta època de l'any, adreçades als participants en el VxL (i sovint, també a l'alumnat del CPNL) que vulguin gaudir-ne: el 28 de juny, per exemple, el CNL Roses va organitzar una visita a la Sagrada Família per al VxL de Sant Feliu de Llobregat i el 30 de juny el CNL de Barcelona va oferir una visita guiada a les instal·lacions de TV3 a uns 30 voluntaris i aprenents.

El 8 de juny va començar un grup de conversa conduït per voluntaris del VxL de Vic (CNL d'Osona) que es va dur a terme cada dimecres a la tarda fins al 29 de juny. Els assistents van poder parlar de gastronomia després de veure un dels programes Karakia de TV3, dels gegants amb una colla, de jocs tradicionals catalans amb la botiga Gargamel o de l'elaboració del pa amb un forn històric.

El Servei Local de Català de Mataró (CNL Maresme) duu a terme del 5 al 21 de juliol un seguit d'activitats de coneixement de l'entorn (visites guiades als museus de Mataró, Ca l'Arenas i Can Marfà o a la Nau Gaudí, visita a Can Palauet o rutes del Modernisme per Canet de Mar i de Puig i Cadafalch per Mataró) i també al voltant de la lectura (conversa amb l'escriptora Emília Illamola o xerrada sobre Gabriel Ferrater).

El 22 de juliol, el CNL de les Terres de l'Ebre farà una tertúlia (dins del Club de Lectura Fàcil de Tortosa) sobre el llibre El nou món de la Sandy, de Fina Niubó, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Durant tot el juliol, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf organitza el «VxL exprés» (converses en parella i en grup durant dos dies a la setmana al matí) als serveis locals de català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca i l'Alt Penedès.

El CNL Vallès Occidental 3 duu a terme a Sant Cugat del Vallès (tal com es va fer l'any passat) una tertúlia VxL d'estiu a Sant Cugat del Vallès a la terrassa d'un bar Punt de Trobada del VxL durant tot el juliol. A Cerdanyola del Vallès, cada dimecres al vespre, del 6 de juliol al 10 d'agost, hi ha tertúlies en català en un local de copes que també és Punt de Trobada del VxL.

L'estiu és també el moment de celebrar cloendes de les trobades de les parelles lingüístiques arreu del territori, moltes vegades coincidint amb la dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística. El 30 de juny ho van fer el CNL Montserrat (amb una visita guiada per la Igualada modernista) i el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (amb l'actriu Jordina Biosca, que va presentar el «Conjur per mirar d'aprovar sense estudiar i altres textos que fan servei»).

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística