Consorci per a la Normalització Lingüística

La comunicació eficaç, eix de la Jornada del CPNL - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

La comunicació eficaç, eix de la Jornada del CPNL


Més de 200 tècnics del Consorci van assistir a la Jornada per millorar les seves habilitats comunicatives en l'àmbit professional que es va organitzar, el 30 de juny, al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a Barcelona.

La subdirectora general de Política Lingüística i vicepresidenta del CPNL, Marta Xirinachs, va inaugurar la Jornada, que tenia com a objectiu aportar eines i recursos per millorar les habilitats comunicatives del personal del Consorci en la seva tasca diària.

A continuació, Teresa Baró, llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i experta en comunicació personal, va fer una interessant exposició sobre la importància del llenguatge no verbal en la comunicació, afirmant que en, l'àmbit laboral, s'ha de combinar la seducció personal amb la competència professional.

Posteriorment, es van fer dues conferències sobre eines pràctiques de suport a la comunicació oral: la primera a càrrec de Carles Caño, enginyer superior informàtic per la UAB i formador en dinamització de presentacions, i la segona a càrrec de Mar Camacho, professora del Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili.

Per cloure les comunicacions, Carles Capdevila, periodista i director-fundador del diari ARA, va fer una xerrada orientada a la comunicació personal, a l'aprenentatge diari i a la formació. Durant la seva intervenció Capdevila va afirmar que «comunicar bé és convèncer i la comunicació és eficaç quan l'interlocutor t'ha entès i actua en conseqüència» i va destacar que els professors han de comunicar bé, han de transmetre la il·lusió i les ganes d'aprendre als seus alumnes. Va finalitzar la seva intervenció amb la recomanació de tenir la ment oberta, per canviar i millorar.

Els continguts i les presentacions dels conferenciants es publicaran properament al wiki de la Jornada on també hi trobareu un recull de les piulades en un storify.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística