Consorci per a la Normalització Lingüística

Receptes - Especial cursos de català per a adults

Especial cursos de català per a adults

Receptes

Ingredients:

3 peres  
100 g de sucre

- Per a la massa:

250 g de farina
125 g de mantega 
100 g de sucre
1 ou

- Per a la crema:

100 g de mantega
100 g de farina d'ametlles
100 g de sucre
1 ou
1 cull. sopera de rom o Kirsch
1 cull. sopera de farina

Estris:

Un motlle de 24 cm
Un corró
Un bol
Un got
Un ganivet
Un cassó

Elaboració:

Primer hem de pelar i tallar per la meitat les peres. Les hem de coure en un cassó amb el sucre i dos gots d'aigua.

Quan estiguin cuites, les hem de treure amb una escumadora i deixar el suc al cassó.

Per fer la massa, hem de barrejar la mantega tova (no fosa) amb el sucre i l'ou i hi hem d'afegir la farina tamisada. Hem de barrejar-ho tot bé i deixar la massa a la nevera durant 30 minuts.

Per fer la crema d'ametlles hem de barrejar la mantega tova, el sucre i la farina d'ametlles fins que la massa estigui ben llisa. A continuació, hi hem d'afegir el rom i l'ou batut, i hem de treballar la massa fins que blanquegi. Tot seguit hi hem d'incorporar la farina.

A continuació, hem d'untar el motlle amb una mica de mantega i hi hem d'estendre la massa fins que tingui uns 4 mm de gruix. Hem de punxar-la i cobrir-la amb la crema d'ametlles.

D'altra banda, hem de tallar les peres per la meitat i treure'n les llavors i tornar-les a tallar. Les hem de posar sobre la massa formant una rosassa.

Per acabar, ho hem d'enfornar a 220º C durant 45 minuts. Quan el pastís està ben cuit, hem de deixar que es refredi i després l'hem de cobrir tot amb sucre en pols.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística