Consorci per a la Normalització Lingüística

Mots amunt! El joc de les paraules castelleres (CNL L’Heura) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Mots amunt! El joc de les paraules castelleres (CNL L’Heura)


El passat 9 d'abril, el CNL L'Heura va participar a la Diada de la Primavera de la Serra d'en Mena. La festa ciutadana de la Serra d'en Mena, que enguany celebra la segona edició, és una activitat en què els barris de Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos de Santa Coloma de Gramenet organitzen diversos actes artístics i lúdics per donar la benvinguda a la primavera. Els protagonistes de l'activitat són tots els ciutadans, professionals i associacions, tant de l'àmbit públic com privat, que treballen junts en un projecte per promoure la convivència i la cohesió social.

La diada es va allargar tot el cap de setmana, i el diumenge 10 d'abril es va celebrar una diada castellera a la plaça del Rellotge. Aquesta diada, impulsada un any més pel Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, va tenir el suport de la Fundació Integramenet, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Obra Social de la Caixa. Diverses entitats ciutadanes, serveis municipals i recursos tècnics d'altres administracions van participar activament en l'organització.

La col·laboració del CNL L'Heura va consistir en la preparació, juntament amb la colla de castellers Laietans de Gramenet, d'una de les proves de la gimcana: Mots amunt! Els joc de les paraules castelleres.

La prova consistia en tres activitats que els participants havien de fer per tal de superar la prova: la primera, el joc de les paraules castelleres, consistia a triar la imatge d'una part del castell i formar la paraula. La segona activitat era posar-se la faixa i la tercera pujar a sobre d'un casteller.

Al llarg del matí, els participants van descobrir paraules, es van embolicar en una faixa i van provar, per primer cop, enfilar-se a les espatlles d'un casteller. Mots amunt!

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística