Consorci per a la Normalització Lingüística

200.000 usuaris al Parla.cat - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

200.000 usuaris al Parla.cat


El Parla.cat és un espai virtual d'aprenentatge, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura, que forma part de l'oferta formativa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Enguany, aquest sistema d'aprenentatge en línia ha superat els 200.000 usuaris registrats des que es va posar en marxa, l'any 2008.

Per celebrar l'assoliment dels 200.000 usuaris, la DGPL va organitzar l'activitat A Parla.cat ens veiem les cares a les xarxes socials, els protagonistes de la qual van ser els mateixos alumnes del Parla.cat. L'objectiu d'aquesta experiència era visibilitzar aquest entorn d'aprenentatge i la diversitat d'alumnat que està seguint els cursos, a través de les fotografies que s'hi van publicar. En total, van participar-hi més de 150 alumnes residents a Catalunya, Espanya, França, Xile, Dinamarca, Perú, Brasil i Itàlia.

Parla.cat és un espai web per a l'aprenentatge de la llengua i el coneixement de la cultura catalana. Actualment ofereix dotze cursos complets de català, des del nivell bàsic fins al superior en dues modalitats d'aprenentatge: la lliure, totalment gratuïta, per als aprenents més autònoms, i la modalitat amb tutoria, que compta amb l'acompanyament i el seguiment d'un tutor.

L'ensenyament a través de Parla.cat que ofereix el CPNL s'adapta a les diferents situacions personals i és per això que s'ofereixen tres opcions de la modalitat en línia:

- una opció 100% virtual, en què l'alumne aprèn amb el suport d'un tutor, que guia el seu aprenentatge, i forma part d'una comunitat virtual, on pot compartir experiències amb altres aprenents.

- una segona opció, que combina l'aprenentatge en línia amb sessions presencials, per treballar les tasques orals.

-la darrera opció és seguir el cursos mitjançant l'Aula mestra, on s'ofereixen també el nivell superior (C2) i altres cursos complementaris.

En aquests darrers anys hi ha hagut un augment considerable dels inscrits als cursos en línia que ofereix el CPNL. L'any 2013 hi havia 1.380 inscrits i l'any 2015 s'ha assolit la xifra de 2.157 inscrits.

Des de la posada en funcionament, Parla.cat ha rebut connexions des de 198 països; en els deu primers llocs hi ha Espanya, França, els Estats Units, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, Mèxic, Brasil, Argentina i Colòmbia.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística