Consorci per a la Normalització Lingüística

El 100% dels participants a la prova pilot de VxL virtual el recomanaria per practicar el català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El 100% dels participants a la prova pilot de VxL virtual el recomanaria per practicar el català


La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i el Consorci per a la Normalització Lingüística(CPNL) han dut a terme una prova pilot de Voluntariat per la llengua (VxL) virtual  amb l'objectiu d'estendre el programa, a persones que, per qüestions com la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment.

Amb la modalitat virtual les persones que volen practicar català ho podran fer a través de la conversa per  videoconferència, sense estar condicionades pel lloc on visquin. D'aquesta manera, s'amplia l'oferta del programa i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.

Per a la prova pilot, s'han rebut 84 sol·licituds de participació (54 d'aprenents i 30 de voluntaris) i s'han creat 23 parelles virtuals formades per voluntaris que ja han participat en el programa VxL presencial i alumnes dels cursos de la modalitat lliure de la plataforma Parla.cat d'aprenentatge virtual, procedents de Barcelona i Girona, de Guadalajara, Guipúscoa, Madrid i Sevilla, i de diversos països com Argentina, Holanda, Mèxic o Rússia. La gestió de les 23 parelles ha anat a càrrec dels dinamitzadors dels centres de normalització lingüística de Girona, l'Hospitalet, Osona i Tarragona.

Valoració

La valoració general per part dels voluntaris i dels aprenents és molt bona.

  • El grau de satisfacció és molt alt, amb una puntuació de 4,63 sobre 5.

  • L'atenció, orientacions i documentació rebudes, així com la utilitat de les converses tenen una puntuació mitjana del 4,37 sobre 5.

  • El 100% dels participants recomanaria el voluntariat lingüístic virtual a les persones que volen practicar català a través de la conversa.

La valoració general dels dinamitzadors del programa també és molt positiva. Consideren que aquesta modalitat facilita la participació de persones que, d'altra manera, no podrien accedir al programa.

Els bons resultats de la prova pilot demostren que el Voluntariat per la llengua presencial i el Voluntariat per la llengua virtual poden ser un binomi efectiu per facilitar la pràctica del català, més enllà de les nostres fronteres.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística