Consorci per a la Normalització Lingüística

El CF Reus Deportiu promourà el Voluntariat per la llengua a l’Estadi - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CF Reus Deportiu promourà el Voluntariat per la llengua a l’Estadi


EL CF Reus Deportiu ha signat un acord de col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, gràcies al qual es formaran parelles lingüístiques amb el personal, els jugadors del Club i l'afició. A més, els participants en el Voluntariat per la llengua i l'alumnat de català gaudiran d'un 50% de descompte en el preu de les entrades dels partits.

En virtut de l'acord, el CF Reus Deportiu difondrà entre els jugadors del primer equip, el personal, els abonats i els pares i mares dels jugadors dels equips de futbol base el programa Voluntariat per la llengua, i el CNL prepararà les parelles i els farà una sessió de formació. Les quatre primeres parelles lingüístiques han estat ja formades entre jugadors i tècnics del Club: Ramon Folch i Aritz López Garai, Èdgar Badia i Ricardo Vaz, David Pajón i Miguel Marín, Alberto Benito i Fernando Rodríguez. 

La idea és que les parelles lingüístiques aprofitin les estones dels partits i de les altres activitats del Club per conversar en català, a fi que els aprenents guanyin seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient plenament quotidià.

D'altra banda, el Club facilitarà l'assistència als partits de futbol a l'Estadi Municipal a parelles lingüístiques i alumnes del CNL o amb un 50% de descompte en el preu de les entrades i difondrà l'oferta general de cursos de català del CNL a jugadors, abonats i pares i mares. També vetllarà per garantir l'ús normal del català com a llengua de comunicació en les activitats pròpies de l'entitat i amb les persones que entenguin la llengua, encara que no la parlin.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi poden adreçar-se a les oficines del Club o al CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (carrer de l'Àliga de Reus, 1), personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També directament al web www.vxl.cat.

El Voluntariat per la llengua es desenvolupa en l'àmbit de l'esport, a través de la campanya Mou-te en català!, des del 2009 en diferents centres i equipaments esportius. Des de llavors, s'hi han format més de 200 parelles lingüístiques.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística