Consorci per a la Normalització Lingüística

Ruta literària d'autors arenyencs (CNL Maresme) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Ruta literària d'autors arenyencs (CNL Maresme)


Més de trenta persones van participar, el dissabte 12 de març, a la ruta literària Sopa de lletres d'autors arenyencs, organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme.

L'activitat va aplegar participants del programa Voluntariat per la Llengua (VxL)  d'arreu del món i alumnat dels cursos de català organitzats pel CNL Maresme.

Els assistents van llegir fragments de textos relacionats amb l'alimentació d'autors de la comarca: Salvador Espriu, Josep M. Miquel i Vergés, Ferran de Pol i Fèlix Cucurull.

La visita va transcórrer pels carrers de la vila d'Arenys de Mar i es van visitar les cases on van viure els autors esmentats, davant les quals es van llegir els diversos fragments literaris. A més, per mediació del Centre Espriu i per gentilesa dels familiars, vam poder visitar la casa de Salvador Espriu, i llegir, al mític jardí dels cinc arbres, un tast de la seva obra.

L'activitat va finalitzar a la Fira Dolça, mostra que es fa a la plaça de l'Església, on es van llegir fragments que feien referència a postres o a menjars dolços, de l'obra de tots quatre autors.

Aquesta sortida forma part d'un projecte d'activitats complementàries adreçades principalment als participants del programa VxL i a l'alumnat dels cursos de català de la comarca, que enguany tenen per motiu la cuina i el menjar; d'aquí la tria de la temàtica d'aquests fragments de l'obra dels quatre autors més representatius de les lletres arenyenques.

Amb aquesta activitat, a més, es va promocionar, d'una banda, el programa VxL i, de l'altra, els serveis que ofereix el Centre de Normalització Lingüística del Maresme durant una jornada molt concorreguda com és la Fira Dolça, que organitza anualment l'Ajuntament d'Arenys.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística