Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL celebra, un any més, el Dia Mundial de la Poesia - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL celebra, un any més, el Dia Mundial de la Poesia


Com cada any, el Consorci per a la Normalització Lingüística commemora el Dia Mundial de la Poesia, juntament amb les altres institucions organitzadores (la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco), i el celebra en actes diversos que s'organitzen en el territori. Així mateix, participa en l'acte central que es durà a terme al Centre d'Arts Santa Mònica, on intervindran la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, i la directora de la ILC, Laura Borràs.

L'escriptora i poeta d'enguany és la tarragonina Olga Xirinacs i el poema que ha escrit expressament per la commemoració és Preneu les roses.

En el territori, el CPNL té previst organitzar o participar en més de 40 actes públics, a més de totes les activitats que es fan a les aules dels cursos de català. El blog Emociona't amb la poesia! també recull les aportacions poètiques de persones vinculades al Consorci i les activitats didàctiques que l'alumnat dels centres de normalització lingüística han treballat a classe.

Alguns dels actes i activitats que s'organitzen són recitals de poemes musicats, lectures del poema de l'any i altres poemes en diverses llengües, taller de poesia catalana, marató de lectura popular de poesia i exposicions de poemes en llengües diverses, espectacle de poesia escènica, presentacions de llibres, festa de la paraula i les lletres (lectures en veu alta, cal·ligrames, música, recitals, fotografia, tallers), aparadors poètics amb els poemes de l'alumnat, publicació a les xarxes socials de vídeos en què l'alumnat llegeix un poema, etc.

A l'acte central, diverses persones llegiran el poema Preneu les roses en la seva llengua i el CPNL també hi participarà amb la intervenció d'una parella lingüística i un alumne del CNL de l'Hospitalet, Matías Arcas Ros, català (voluntari), Valérie Fages Janin, francesa (aprenenta), i JianYong Zhao, xinès (alumne), que han recitat el poema de Xirinacs en català, en francès i en xinès.

Podeu consultar l'agenda d'activitats del CPNL i la pàgina del Dia Mundial de la Poesia de l'ILC.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística