Consorci per a la Normalització Lingüística

Joves gironins participen al Voluntariat per la llengua - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Joves gironins participen al Voluntariat per la llengua


L'Estació Espai Jove, al barri de Santa Eugènia de Girona, és un equipament municipal que s'adreça en primera instància a les persones joves de la ciutat i de l'entorn mitjançant diversos serveis, l'eix central dels quals és el Servei d'Informació Juvenil (SIJ).

A part de les activitats que proposa L'Estació, aquest centre és un espai de reunió i trobada per a les entitats de la ciutat i un espai de treball i estudi amb accés gratuït a Internet. L'equipament pretén ser un espai proper al qual puguin recórrer els joves en el moment que s'enfrontin als reptes no sempre fàcils d'orientar el seu camí formatiu, d'iniciar o ampliar el recorregut laboral, d'emancipar-se, de formar part del viu teixit associatiu de la ciutat o d'emprendre un nou projecte. En definitiva, L'Estació vol donar el suport necessari als joves per facilitar el seu procés de creixement i desenvolupament.

En aquest sentit i des del 2015, l'Estació Espai Jove i el Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística de Girona han posat en marxa diversos grups de conversa en què voluntaris per la llengua es troben un cop a la setmana amb un grup de joves per conversar en català. D'aquesta manera, troben un espai on poder practicar la llengua i millorar-ne la seva fluïdesa.

L'objectiu és que els joves que agafen més confiança amb el català i tenen ganes de continuar-lo millorant puguin tenir una parella lingüística. Però, sobretot, l'objectiu final és que es puguin desenvolupar normalment amb la llengua per tal de poder accedir al món laboral i als estudis amb coneixements suficients de llengua catalana.

La iniciativa es va posar en marxa la primavera del 2015 amb dos grups de conversa conduïts per dos voluntaris i amb la participació de set aprenents. El bon funcionament dels grups ha fet augmentar el nombre de participants en la segona edició dels grups de conversa que es va iniciar a l'octubre de l'any passar, amb dos voluntaris i dotze aprenents.

La valoració és molt positiva i aquest 2016 dos voluntaris més continuaran conduint dos grups de conversa amb nous joves, que tenen entre 18 i 30 anys. La majoria participen en altres activitats del l'Estació per complementar estudis o iniciar-se en el món laboral.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística