Consorci per a la Normalització Lingüística

Divendres a pagès (CNL Vallès Occidental 3) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Divendres a pagès (CNL Vallès Occidental 3)


Enguany el Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 ha organitzat l'activitat Divendres a pagès, un conjunt de cinc visites que tenen la finalitat de difondre els espais culturals i patrimonials dels sis municipis que formen el CNL: Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sant Cugat del Vallès. Aquestes sortides també serviran per donar a conèixer el vocabulari del món de pagès.

El passat 29 de gener va tenir lloc la primera de les sortides programades a Barberà del Vallès. Primerament es va visitar la Torre d'En Gorghs, una masia fortificada que té una torre de guaita antiga, tot i que molt modificada en època moderna. Aquest és l'edifici més antic del poble, documentat des del segle X.

En acabat, els participants van conèixer un hort urbà de Badia del Vallès, que ocupa part de les terres que eren dels propietaris de la Torre d'en Gorgs. Aquest hort té la particularitat que el treballen alumnes d'un pla d'ocupació de l'Ajuntament de Badia i alimenta unes 200 famílies en situació de risc social.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística