Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL commemora l'Any Llull - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL commemora l'Any Llull


El govern ha declarat l'any 2016 Any Llull, en commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull. Aquesta celebració té com a objectiu divulgar la vida i l'obra d'aquest escriptor i pensador mallorquí del segle XIII en tots els seus vessants.

La seva obra escrita és la més extensa produïda per un sol autor medieval, la redactà en català, occità, llatí i àrab. És considerat, juntament amb l'autor del Llibre dels fets (la Crònica de Jaume I), el primer autor literari rellevant en català i el primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics, teològics i místics.

El Consorci per a la Normalització Lingüística vol donar a conèixer als seus usuaris i a la població en general els trets més rellevants de la cultura catalana i la diversitat d'autors literaris.

És per això que enguany el CPNL se suma a aquesta commemoració i recorda la figura de Ramon Llull, amb l'organització d'activitats a l'aula i d'actes commemoratius per part dels diversos centres de normalització lingüística (CNL) arreu del territori. Algun dels actes que s'organitzen compten amb la col·laboració del Departament de Cultura i de diverses entitats i organismes, com ajuntaments, escoles, biblioteques, ràdios municipals, associacions i centres culturals, entre d'altres.

El Consorci també es farà ressò d'aquesta commemoració a la pàgina web de Llengua i Cultura i als seus comptes de les xarxes socials. Concretament, a la pàgina web del l'Any Llull al CPNL, que s'actualitza cada setmana, es recullen les activitats i actes que els CNL organitzen en el marc d'aquesta celebració. També s'inclouen els enllaços a la pàgina web de la Institució de les Lletres Catalanes i a la pàgina oficial de l'Any Llull.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística