Consorci per a la Normalització Lingüística

Voluntaris del VxL de Figueres condueixen tallers de llengua - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Voluntaris del VxL de Figueres condueixen tallers de llengua


Un dels objectius del Voluntariat per la llengua, a més d'oferir el programa a qualsevol persona major d'edat que hi vulgui participar com a voluntària o com a aprenenta, és adaptar-se a les necessitats específiques de col·lectius diversos a l'entorn de la llengua.

En aquest sentit, l'Oficina de Català de Figueres del Centre de Normalització Lingüística de Girona ja fa tres anys que ofereix tallers de conversa en català, que condueixen voluntaris del VxL, per a mares i pares d'escoles de la ciutat i que són valorats molt positivament tant pels equips docents com per l'escola i les famílies. L'objectiu és animar aquestes persones a parlar la llengua durant el temps en què els seus fills són a l'escola i, d'aquesta manera, fomentar la conversa en català a l'entorn del centre educatiu, tot incrementant la participació de les mares i pares d'orígens diversos en la vida de la ciutat en general i de la comunitat educativa en particular.

Els tallers, a les escoles Parc de les Aigües, Josep Pous i Pagès, Josep Pallach i, des del març de 2015, a l'escola Salvador Dalí amb molt d'èxit de participació, s'inclouen en un projecte de VxL als centres educatius que es duu a terme en col·laboració amb el Pla educatiu d'entorn de Figueres i que es troba molt arrelat a la ciutat.

El passat 21 de desembre, per exemple, van començar dos tallers de conversa per a pares i mares de l'escola Parc de les Aigües, com a continuació dels tres que es van fer el 2014 (en què van participar 26 persones).

Les dues persones voluntàries que condueixen els tallers són Sonia Sánchez, voluntària amb una àmplia experiència en tallers de conversa i antiga alumna dels cursos de català de Figueres, i Miquel Macau, mestre jubilat.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística