Consorci per a la Normalització Lingüística

Comença l'any amb un bon propòsit: connecta’t al català! - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Comença l'any amb un bon propòsit: connecta’t al català!


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) proposa començar l'any fent un curs de català per millorar les competències comunicatives. Amb el lema Connecta't al català, ofereix un ampli ventall de cursos, que cobreix totes les necessitats: des dels cursos per iniciar-se en l'aprenentatge de la llengua, per adquirir fluïdesa en les converses i per entendre i parlar en català a la feina, fins a cursos per millorar l'escriptura en contextos formals.

Els cursos, que ofereixen els 22 centres de normalització lingüística en els 146 punts d'atenció del CPNL, estan orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, garanteixen l'oferta dels diferents nivells de llengua, des de l'inicial fins al superior C2. I, de l'altra, els cursos del CPNL permeten obtenir certificats oficials equivalents als de la Direcció General de Política Lingüística i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència. Les modalitats de formació, presencial, en línia i combinada, s'adapten a les noves maneres d'aprendre, a més dels cursos presencials, el CPNL ofereix cursos en línia mitjançant la plataforma Parla.cat i cursos que combinen la presencialitat i la distància.

El CPNL ofereix cursos en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics, i permetre als alumnes compatibilitzar la formació amb la feina o els estudis. La durada dels cursos presencials és variada, s'organitzen cursos generals de 45, 90 i 120 hores, i també formació de 6 a 10 hores per consolidar coneixements o per tractar aspectes puntuals de la llengua.

En tots els cursos, el Consorci aporta les eines necessàries perquè els alumnes adquireixin les competències que els han de permetre relacionar-se oralment i per escrit amb el seu entorn personal i professional. En aquest sentit, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir necessitats específiques de llengua i dominar qüestions puntuals d'expressió oral, escrita i de gramàtica. La novetat formativa d'enguany per al sector empresarial són els cursos per millorar l'expressió oral, Atenció telefònica, Parlar per comunicar, Com fer exposicions orals? etc., i per millorar l'expressió escrita, Redacció d'articles d'opinió, Escriure a la xarxa  i cursos d'Aplicació de recursos lingüístics a la xarxa.

D'altra banda, un dels valors del Consorci en l'ensenyament de la llengua catalana és el gran nombre d'activitats culturals que organitza conjuntament amb altres entitats del territori: biblioteques, centres cívics, museus, ateneus culturals, etc. Aquestes actuacions permeten que l'alumnat pugui aprendre i practicar la llengua fora de l'aula en contextos culturals diversos i d'aquesta manera es fomenta el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística