Consorci per a la Normalització Lingüística

La #ViquiAulaCat - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

La #ViquiAulaCat


El Consorci per a la Normalització Lingüística ha contribuït des de les aules de català a ampliar el fons documental de la Viquipèdia.

El 12 de desembre de 2015, emparats sota l'etiqueta #ViquiAulaCat, diversos centres de normalització lingüística, amb el suport dels tècnics i amb la participació dels alumnes, van aportar a la Viquipèdia més de seixanta textos que s'havien treballat prèviament a les aules, alguns de nova creació i d'altres d'ampliació de continguts. A més,  també s'hi van aportar traduccions de textos catalans a les llengües dels alumnes, per exemple de tradicions nadalenques.

Els objectius d'aquesta activitat són aprendre llengua a partir d'una tasca i d'un context real, ampliar el fons documental de la Viquipèdia i augmentar la informació sobre Catalunya en altres llengües.

Elaborar un text o millorar-ne un de la Viquipèdia és una tasca d'aprenentatge que permet practicar la cerca d'informació, la selecció, l'organització de les idees, l'escriptura, l'edició i la publicació; en definitiva, permet dur a terme una sèrie d'activitats que conformen un conjunt de competències comunicatives i digitals pròpies de contextos d'aprenentatge de llengua.

El dia 12 de desembre va ser el tret de sortida d'una activitat significativa que a partir d'ara queda incorporada en els cursos de català del CPNL. 

Vegeu la llista d'articles vinculats amb el projecte.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística