Consorci per a la Normalització Lingüística

Projecte Aprèn.cat 2015 - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Projecte Aprèn.cat 2015


Des d'ara i fins al 31 de maig de 2016, una vintena de centres de normalització lingüística (CNL) tiraran endavant 95 cursos de català de nivells inicials, bàsics i elementals.

Aquesta activitat s'emmarca dins del projecte Aprèn.cat 2015, que impulsa el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). L' objectiu d'aquest projecte és aconseguir millorar l'ocupació de les persones a través dels coneixements que obtinguin de llengua catalana. En un context com l'actual, el desconeixement de la llengua dificulta, entre d'altres coses, l'accés al mercat laboral.

Les accions formatives del programa Aprèn.cat s'adrecen a persones que estan a l'atur i que tenen uns coneixements nuls, bàsics o elementals de llengua catalana. Els cursos, que estan totalment finançats pel Fons Social Europeu, són de 45 hores i es fan de forma presencial i intensiva. Al final, s'expedeixen certificats d'assistència i assoliment del nivell equiparables als del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Amb aquesta iniciativa, el SOC promou la millora ocupacional de les persones inscrites i fa una aposta ferma per la formació de qualitat en català. Al seu torn, el CPNL fomenta el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua, i treballa per la cohesió social del territori.

El SOC duu a terme el projecte amb el CPNL des del 2011. Gràcies a Aprèn.cat, fins a l'any 2014 s'han fet més de 320 cursos i més de 5.800 persones d'arreu del territori s'han format en llengua catalana. Els alumnes de nivell Bàsic 3 o superior poden participar al programa Voluntariat per la llengua, mitjançant el qual es posen en contacte persones voluntàries catalanoparlants amb aprenents de la llengua, amb l'objectiu que aquests últims facin pràctiques de conversa en català fora de l'aula.

El SOC fa un encàrrec al CPNL que es formalitza amb la signatura d'un conveni per a l'organització, la coordinació i la gestió dels 95 cursos de català pressupostats en el projecte.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística