Consorci per a la Normalització Lingüística

Nadal en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Nadal en català

Enguany el CPNL ha renovat la imatge de la seva web de Nadal i ha incorporat un apartat nou.

Com cada any, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha publicat un recull de recursos per gaudir del Nadal en català. Una de les novetats d'aquest 2015 és la renovació gràfica de la web: a cada apartat s'ha incorporat una imatge representativa del contingut de la pàgina.

L'altra novetat és que enguany s'ha incorporat un nou apartat al web de Nadal: la gastronomia, que ofereix diversos enllaços en què s'explica els orígens i la tradició dels productes i els menjars típics d'aquestes dates. També hi ha receptes molt útils per fer els menús de Nadal i per aprofitar els torrons que sempre queden al rebost després de Reis...

A l'adreça cpnl.cat/nadal també hi ha diverses propostes per compartir aquestes festes amb els més petits de casa:  jocs, contes de Nadal, la carta als Reis, el tió, etc. També hi ha un ampli ventall de felicitacions digitals per enviar als amics i familiars. D'entre les felicitacions destaca la del CPNL, que enguany està dedicada a l'escriptor Manuel de Pedrolo:

A l'apartat Regals de la pàgina de Nadal del CPNL, i seguint els conceptes de sostenibilitat i estalvi energètic, hi ha diverses recomanacions per viure el Nadal de manera solidària i sostenible. Les propostes van des de la recollida selectiva de residus, passant per la responsabilitat en el consum i el respecte al bosc, fins a les campanyes de participació social i solidaritat per ajudar els que tenim a prop i els col·lectius que més ho necessiten.

Com que Nadal són sobretot uns dies de tradicions i rituals, la web cpnl.cat/nadal permet conèixer-les de més a prop: llocs on anar a veure pessebres, representacions dels pastorets, pessebres vivents, fires de Nadal i conèixer la diversitat de plantes nadalenques típiques d'aquestes festes incloent-hi l'arbre de Nadal. També es recullen cançons i dites populars nadalenques i consells i noves idees per fer el pessebre a casa.

La pàgina de Nadal també inclou l'enllaç a campanya "I tu, jugues en català?" del CPNL, on hi ha l'accés a un cercador de jocs en català i un mapa per localitzar les botigues que en venen. També hi ha un recull d'enllaços relacionats amb el joc i la joguina i per jugar en línia.

Actuacions dels CNL

Amb motiu de la celebració del Nadal, els diversos CNL han organitzat arreu de Catalunya una vintena d'activitats. Des de visites a fires i pessebres, activitats del Voluntariat per la llengua, cantades, etc. Així, per exemple, el proper dilluns, 21 de desembre, els alumnes dels cursos de català i les parelles lingüístiques cantaran nadales a la Rambla de Figueres.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística