Consorci per a la Normalització Lingüística

Estrenem app: Jocs en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Estrenem app: Jocs en català


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa, per tercer any consecutiu, la campanya I tu, jugues en català?. L'edició del 2015 es presenta amb la novetat de l'aplicació per a dispositius mòbils "Jocs en català", per a les plataformes Android i IOS. L'app permet accedir al cercador de jocs i joguines en català del CPNL, que té més de 600 referències.

Per facilitar la recerca, el cercador disposa de tres filtres: per paraula clau, per categories de jocs i joguines i per edat. Aquest cercador també està disponible al nostre web de jocs, que ha renovat la seva imatge.

A part del cercador de jocs i joguines, l'usuari que es descarregui l'app tindrà informació dels més de 400 comerços que donen suport a la campanya. Aquests establiments es mostren geolocalitzats a través de Google Maps.

Al llarg del 2015 el CPNL ha posat un èmfasi especial a arribar a acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines. La signatura d'aquests acords ha permès ampliar el nombre d'empreses que s'adhereixen a la campanya. A més, aquestes empreses han cedit còpies dels jocs que editen en català perquè el CPNL en pugui fer difusió a través de les mostres i tallers que organitza.

Les empreses adherides a la campanya, fins al moment, són:

  • Abacus, cooperativa referent en la distribució de productes i serveis culturals i educatius per a l'entorn escolar i familiar i per a la societat en general.
  • Catalan Games, empresa que posa diversió i joc a la quotidianitat amb un accent genuïnament català. Calçotada wars és una de les seves creacions.
  • Coopula, editorial que comença en el món dels jocs amb Cap de Colla.
  • Devir, grup editorial especialitzat en productes d'oci i entreteniment que té més de 30 jocs en català al mercat.
  • Lúdics, empresa creadora de Guspira, un joc de taula inspirat en el món del foc, dels diables, de les bèsties i de tot el que envolta un correfoc.
  • Metal·lúrgia Folch, empresa creadora de Pins Art, un producte que permet desenvolupar habilitats i estimular la creativitat.
  • Plld és un equip d'amants de la natura que tenen com a objectiu divulgar el patrimoni natural, per això han creat el joc Papilio.
  • Singular Games, creadors dels jocs de taula Som el que decidim i Gaudim Barcelona.
  • Science4you: Empresa desenvolupadora de jocs educatius i científics per a nens de 8 a 12 anys.
  • Zoo del Pirineu: que ha creat el joc "Coneixement de les aus rapinyaires autòctones", un joc de cartes que permet conèixer el nom de les aus rapinyaires originàries de Catalunya
<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística