Consorci per a la Normalització Lingüística

Escriure per comunicar. Estratègies bàsiques de comunicació - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Escriure per comunicar. Estratègies bàsiques de comunicació


Escriure és una habilitat fonamental en l'ús d'una llengua. Un missatge, sigui oral o escrit, ben estructurat, ordenat i amb les idees ben connectades, arriba als destinataris de forma entenedora. En moltes ocasions, però, ens preguntem si els textos que elaborem són prou entenedors o si aconsegueixen causar en el destinatari l'efecte desitjat. En definitiva, necessitem assegurar que la comunicació és eficaç, ja que això fa que ens comuniquem millor.

Escriure per comunicar. Estratègies bàsiques de comunicació és un curs que vol aconseguir ensenyar les estratègies necessàries per aconseguir una comunicació eficaç i incrementar la competència i la seguretat a l'hora de produir textos escrits. Per assolir aquest objectiu, es facilita l'aprenentatge dels elements que intervenen en l'elaboració d'un text escrit i les estratègies bàsiques de planificació del discurs.

Durant el curs es donen eines per poder determinar qui en són els destinataris, definir quins són els objectius i transmetre de forma clara el missatge de cada text que es produeix. També s'ensenyen a utilitzar els recursos a la xarxa per fer la feina més fàcil.

La metodologia és fonamentalment pràctica i es basa en la producció de textos reals i el curs té una durada de sis hores.

El curs s'adreça tant a persones que hagin de redactar textos en una empresa o que facin tasques de comunicació, com a qualsevol persona que vulgui millorar aquesta habilitat.

Podeu ampliar la informació i veure'n el programa a l'oferta de cursos complementaris i específics de la pàgina web del CPNL.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística