Consorci per a la Normalització Lingüística

Efak, Pedrolo i Montllor al CPNL - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Efak, Pedrolo i Montllor al CPNL


El Consorci, a través dels centres de normalització lingüística (CNL), organitza un seguit d'activitats relacionades amb "escriptors de l'any" per divulgar-ne l'obra i fomentar la lectura, en el marc del programa Llengua, cultura i cohesió, que el CPNL duu a terme per motivar l'aprenentage i l'ús de la llengua a partir del coneixement del patrimoni literari i cultural del país.

Enguany els escriptors destacats són: Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor i Guillem d'Efak.

Entre gener i setembre de 2015 s'han organitzat:

- 11 activitats per divulgar la figura de Guillem d'Efak, un dels grans noms de la Nova Cançó, que també va cultivar la poesia, el teatre i la narrativa. A banda de la lectura de poemes, en la celebració del Dia Mundial de la Poesia destaquem l'homenatge que se li va fer a VIII Festa del Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Feliu de Llobregat (CNL Roses), en què un aprenent del VxL va cantar Com ahir, l'adaptació que va fer Guillem d'Efak del clàssic As time goes by.

- 28 activitats per destacar l'obra i la trajectòria del cantautor i actor Ovidi Montllor. A més de les lectures de poemes i audicions de l'obra d'aquest autor, Montllor va ser el protagonista de la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" del CNL El Prat de Llobregat, una activitat de sensibilització lingüística als comerços, bars i restaurants dels eixos comercials de la ciutat.

- 31 activitats d'homenatge a Manuel de Pedrolo, novel·lista, dramaturg, poeta i traductor, és un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana contemporània. Aquest autor ha estat una de les figures destacades en els clubs de lectura fàcil que organitzen els diversos CNL, en els quals s'han llegit i comentat les obres Mecanoscrit del segon origen i Joc brut, entre d'altres.

Aquests actes compten amb la col·laboració del Departament de Cultura i de diverses entitats i organismes, com ara ajuntaments, escoles, biblioteques, ràdios municipals, associacions i centres culturals, entre d'altres. El Consorci també es fa ressò d'aquestes commemoracions a la pàgina web de Llengua i cultura i a les seves xarxes socials. A la pàgina inicial del web del CPNL i a les pàgines de CNL es visualitzen aleatòriament, cada cop que s'hi accedeix, frases d'aquests autors i cantants.

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística