Consorci per a la Normalització Lingüística

Posem-hi remei, una solució per a la cohesió social - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Posem-hi remei, una solució per a la cohesió social


El proppassat 28 d'octubre es va presentar el projecte del Centre de Normalització Lingüística (CNL) El Prat de Llobregat Posem-hi remei. Solucions naturals per a la convivència.

Posem-hi remei és un treball conjunt entre el CNL El Prat de Llobregat i l'Ajuntament del Prat amb la col·laboració del Centre de Promoció Social Francesc Palau, l'Escola de Persones Adultes Terra Baixa, cinc herboristeries de la ciutat, l'Escola Municipal de Música del Prat i el TERMCAT. El fil conductor d'aquest projecte són les herbes remeieres com a expressió de la identitat i la diversitat cultural present arreu del món en totes les cultures des de l'inici de les civilitzacions humanes.

El projecte té com a objectiu fomentar l'ús de la llengua catalana des de la diversitat i com a valor cívic per treballar per a la cohesió social i també aposta per difondre un valor: el respecte de la diversitat com un element clau per fomentar la cohesió social. Posem-hi remei mostra l'enriquiment que produeix la diversitat lingüística i cultural i reforça la motivació de l'alumnat per parlar en català.

Posem-hi remei s'ha materialitzat en un CD que conté cinc vídeos, que reflecteixen el treball fet a l'aula pels alumnes que fan cursos de català al Prat. Cada grup va treballar, amb la col·laboració de les herbolàries, les propietats d'algunes plantes remeieres a partir de cinc afeccions diferents: la grip i el refredat, l'estat d'ànim, les males digestions, els mals i accidents lleus i la bellesa. En el CD també s'expliquen alguns remeis casolans per combatre-les, fets amb plantes remeieres que els alumnes, de diversos llocs del món, coneixen i utilitzen. Els vídeos estan ambientats amb un fons musical, la rumba Posem-hi remei, que ha estat especialment composta per a aquest projecte. 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística