Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL difon el cinema en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL difon el cinema en català


El Consorci per a la normalització Lingüística (CPNL), en col·laboració de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes del territori, organitza diverses actuacions relacionades amb el setè art per promoure el cinema en català.

Durant els mesos de setembre i octubre s'han iniciat dos cicles, organitzats pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona i el CNL Roses, que s'allargaran fins al 2016: el cicle "Cinema en català, i més a prop!" a Tarragona i el XVIII Cicle de cinema infantil de Sant Feliu de Llobregat.

D'entre les actuacions que els CNL duen a terme destaquen el cinefòrum del CNL de Barcelona i el del CNL de l'Hospitalet. Aquest darrer l'organitza la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements (XIC) de l'Hospitalet, conjuntament amb el CNL de l'Hospitalet.

El CPNL també col·labora en la Mòstra de Cinèma Occitan 2015, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, difonent la seva programació a tot el territori. La Mòstra de Cinèma Occitan 2015 ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d'exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d'institucions i empreses catalanes i occitanes.

També s'ha iniciat una nova edició del cicle Cinema/film/cinéma. Com en les anteriors edicions, el Cicle s'ofereix en el marc del programa Ciutat i Escola i està organitzat per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb el CNL de Sabadell i Cinema per a estudiants. El cicle s'adreça a alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults de Sabadell. En aquesta ocasió, a banda dels títols en anglès i francès, durant el cicle es projectaran cinc pel·lícules en català: tres doblades i dues més de subtitulades.

Com ja és habitual, el CPNL col·labora amb la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) en la coorganització i/o difusió dels cicles de cinema infantil en català (CINC) que s'organitzen al territori. Aquests cicles també compten amb la implicació de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes de Catalunya. El cicle CINC té com a objectiu fer créixer l'oferta i fomentar el consum de cinema infantil en català. Aquesta tardor s'han iniciat diversos cicles CINC coorganitzats pel CPNL:

Així mateix, els centres de normalització lingüística també fan difusió d'altres cicles CINC que s'han iniciat aquest setembre i octubre:

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística