Consorci per a la Normalització Lingüística

Fem gran la Viquipèdia. Projecte Viquimarató - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Fem gran la Viquipèdia. Projecte Viquimarató


El proper mes de desembre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), amb la col·laboració de l'Amical Wikimedia, organitzarà una viquimarató d'entrades en català i en altres llengües sobre la llengua i la cultura catalanes i sobre patrimoni de Catalunya.

Aquesta iniciativa va sorgir arran de l'interès de l'Amical per engrandir la Viquipèdia (una enciclopèdia de contingut lliure i oberta a tothom) aprofitant la diversitat de llengües dels alumnes dels cursos que organitza el Consorci a través dels seus 22 centres de normalització lingüística.

Així doncs, organitzarem una Viquimarató amb la comunitat d'aprenentatge de la llengua catalana del CPNL  amb un doble objectiu: reforçar l'aprenentatge i l'ús del català a través de la lectura.

Una Viquimarató és una activitat on un grup de "viquipedistes" es troben físicament en un lloc (sovint una biblioteca, un arxiu o un centre de documentació) per ampliar el màxim possible un article o temàtica determinada de l'enciclopèdia. És una bona manera de fer créixer un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte.

Aquest projecte també millorarà l'habilitat dels alumnes per a la redacció de textos narratius i permetrà fer un treball a les aules de temes relacionats amb la llengua, la cultura o el patrimoni catalans, a banda d'incrementar la presència de la cultura catalana a la Viquipèdia.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística