Consorci per a la Normalització Lingüística

Una bona pràctica d'establiment col·laborador: Llagurt - Especial Voluntariat per la llengua

Especial Voluntariat per la llengua

Una bona pràctica d'establiment col·laborador: Llagurt


Llagurt, una empresa nascuda l'octubre de 2010 a Girona, està especialitzada en l'elaboració i venda de iogurts ("llagurts") gelats artesans i iogurts naturals acompanyats d'un gran nombre d'ingredients per acompanyar-los.

Llagurt aposta per un producte de proximitat, quilòmetre zero i té consciència lingüística. Aquest fet va ser determinant a l'hora de proposar a l'establiment la col·laboració amb el Voluntariat per la llengua. A més, moltes parelles lingüístiques visitaven l'establiment en alguna de les seves trobades. L'any 2013 es va proposar la col·laboració, que de seguida van acceptar. I és que les propietàries de Llagurt, Glòria Salomó i Íngrid Rahola, van tenir molt clar des del principi la col·laboració amb el VxL. "Ens sentim arrelades al territori i a la nostra llengua. Volíem que el projecte també tingués valor sobre la qualitat lingüística i el català és molt important per a nosaltres. De fet, per consolidar aquest compromís vam fer un conte infantil que fomenta l'emprenedoria i el català", explica Rahola.

Amb aquesta col·laboració, Llagurt s'ha compromès a atendre en català qualsevol client que s'adreci en aquesta llengua, així com a no canviar de llengua en cas que el client tingui dificultats en expressar-se en català, una de les pràctiques més comunes quan veiem que el nostre interlocutor no s'expressa de manera fluïda en català. Pensem que un 95% de la població comprèn perfectament el català. "La llengua és la nostra eina principal de comunicació, al nostre dia a dia, amb els clients, treballadors, proveïdors, etc. Per això li donem un gran valor", afirma Rahola, que reconeix que aquesta col·laboració amb el VxL "ens diferencia de la resta de iogurteries".

Per últim, Rahola anima els establiments a col·laborar amb el programa Voluntariat per la llengua. "És una iniciativa molt interessant, que té una llarga trajectòria, i que ens permet participar en iniciatives per promoure la llengua al nostre territori".

Els establiments de Llagurt de Girona, Platja d'Aro i l'Espai Gironès, a més, actuen com a punt de trobada. Això significa que estan identificats amb un adhesiu que indica que les parelles lingüístiques poden fer les seves trobades a l'establiment.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística