Consorci per a la Normalització Lingüística

Els establiments col·laboradors del VxL, una xarxa ben activa - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Els establiments col·laboradors del VxL, una xarxa ben activa


Gimcanes, concursos, tallers, xerrades, sortides culturals, pràctiques lingüístiques, participació en actes de formació de parelles lingüístiques o en els materials i canals de difusió del programa són algunes de les activitats que es recullen en el catàleg que el CPNL ha elaborat per tal de mostrar la implicació activa dels establiments adherits al Voluntariat per la llengua (VxL) arreu de Catalunya.

Els establiments col·laboradors del VxL (comerços, bars, restaurants, etc.) utilitzen el català amb els voluntaris i aprenents que formen part de les parelles lingüístiques (i també amb l'alumnat dels cursos de català per a adults del CPNL) perquè puguin practicar l'idioma en una situació quotidiana. N'hi ha més de 3.000 a tot Catalunya i alguns d'ells ofereixen descomptes amb el carnet de VxL que tenen els participants.

A més de fer l'atenció sempre en català, encara que les persones que se'ls adrecin tinguin dificultats per expressar-se en aquesta llengua perquè l'estan aprenent, els establiments poden participar o col·laborar amb el centre de normalització lingüística (CNL) corresponent en activitats adreçades als voluntaris i aprenents del VxL o l'alumnat i poden, a més, ser Punt de Trobada del VxL perquè les parelles lingüístiques puguin conversar en l'espai que se'ls faciliti.

La difusió de l'acord que el CPNL estableix amb aquests comerços i de les activitats que es duguin a terme es fa a través dels mitjans de què disposen el CPNL i el VxL (web i xarxes socials), dels dels organismes implicats (de vegades ajuntaments, associacions de comerciants o d'altres) i també amb l'enviament de notes de premsa als mitjans de comunicació locals.

La llista dels establiments col·laboradors del VxL (que s'identifiquen amb un adhesiu en un lloc visible del comerç) es pot consultar al web d'establiments. Els establiments que en vulguin formar part es poden posar en contacte amb el centre de normalització lingüística que tinguin més a prop (trobareu les dades de contacte al web de contacte).

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística