Consorci per a la Normalització Lingüística

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf participa al Festival EVA - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf participa al Festival EVA


Les millors propostes artístiques basades en la narració i tradició orals es van citar durant la primera quinzena de juny a Vilafranca del Penedès amb el Festival EVA (En Veu Alta). El festival va programar fins a 36 propostes per al públic adult i públic familiar: propostes de formació, sessions de lectures, visites guiades a cases amb història pròpia, sessions d'improvisació i una xerrada per conèixer els continguts dels contes, que van transformar aquesta localitat en l'epicentre de la narrativa oral; tot en escenaris insòlits, com cases abandonades, cementiris, cisternes, restaurants, patis i claustres.

Ja fa sis edicions que el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf) organitza un taller de lectura en veu alta que finalitza amb la participació en el Festival EVA. Així, les onze persones que van seguir el taller van presentar els textos a l'espectacle "EVA354. Lectures al claustre". Des de fa onze anys l'EVA celebra al Claustre de Sant Francesc una trobada de lectors , que llegeixen per una bona colla de persones.

Durant el mes de maig, un grup d'onze persones que formen part del programa Voluntariat per la llengua i dels cursos de català vinculats al Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès van participar a la vuitena edició del Taller de lectura en veu alta. Aquest taller permet als participants la pràctica individual o en parella de la lectura en veu alta de textos literaris catalans o d'altres tradicions.

En aquesta edició, per primera vegada, es van retransmetre part de les lectures per Ràdio Vilafranca, en directe.

Els onze lectors, juntament amb altres participants, van presentar al públic el resultat del treball que s'havia fet en el taller. "EVA354. Lectures al claustre" va ser el nom de l'espectacle que va donar veu a les persones del taller i d'altres narradors.

Textos d'Empar Moliner, Salvador Espriu, Pere Calders, Agustí Bernaus, Frederic Rahola, Saint-Exupéry... es van poder escoltar, amb la il·lusió i l'esforç que posaven les persones que els llegien. Català amb accent del Marroc, de Xile, del Perú, de Cuba, de Colòmbia i de Catalunya van ser els protagonistes d'aquestes lectures.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística