Consorci per a la Normalització Lingüística

Torna la tardor, l’escola, els cursos de català… i la Gimcana de les Llengües a Osona! - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Torna la tardor, l’escola, els cursos de català… i la Gimcana de les Llengües a Osona!


La Gimcana de les llengües és una activitat de dinamització que promou el respecte a la diversitat lingüística i que permet la participació de diferents agents (centres educatius, biblioteques, entitats, centres cívics...) i destinataris (estudiants, professorat, ciutadania...).

La Gimcana de les Llengües a Osona, que enguany arriba a la VIII edició, és un concurs de sis setmanes de durada en què es fan preguntes relacionades amb diferents aspectes de la llengua. La idea va néixer fa set anys, quan la UNESCO va declarar el 2008 Any Internacional de les Llengües. Per això, el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, amb la col·laboració dels ajuntaments de Centelles, Manlleu, Torelló i Vic i la Universitat de Vic, va organitzar la Gimcana de les Llengües a Osona. Com que la resposta va ser bona, el CNL l'ha anat organitzant cada any fins ara, que començarà la VIII Gimcana de les Llengües a Osona, que a més dels ajuntaments anteriors compta amb el suport del Consell Comarcal d'Osona i el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades, GELA.

La vuitena edició d'aquest joc de llengua i de llengües comença el divendres dia 16 d'octubre. No hi ha límit d'edat. Cada participant, segons les característiques, s'inclourà en una categoria o una altra. No hi ha límit geogràfic, pot participar-hi tothom, sigui d'on sigui. Participar a la gimcana és totalment gratuït. Per fer-ho, només cal connectar-se al web cada divendres on hi ha les preguntes i respondre-les abans del dijous següent.

Hi ha set categories de participants: grups escolars de primària (A1, A2, A3); grups escolars de secundària (B1, B2); grups escolars d'adults, grups d'amics, famílies... (C), i categoria individual (D). Hi haurà un guanyador per a cada categoria. Per tant, si hi ha set categories, hi ha set premis. Per als grups guanyadors de les categories de primària (A1, A2, A3), el premi serà un taller al Museu d'Història de Catalunya; per als grups guanyadors de les categories de secundària (B1, B2), una visita guiada al Museu Picasso; per al grup guanyador de la categoria C, un circuit d'aventura Anigami i per al guanyador categoria individual (D), un vol en globus.

A la darrera edició de la Gimcana hi van participar unes 10.000 persones, entre grups escolars, grups d'adults i individuals.

Amb la Gimcana es pretén difondre la nostra llengua, fer-ne conèixer aspectes diferents dels estrictament acadèmics i també la realitat d'altres llengües del món.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística