Consorci per a la Normalització Lingüística

Punts de trobada per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua arreu de Catalunya - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Punts de trobada per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua arreu de Catalunya


Els punts de trobada del Voluntariat per la llengua (VxL) són espais identificats amb un distintiu que ofereixen la possibilitat de fer-hi les trobades per conversar en català a les parelles lingüístiques que participen en el programa. D'aquesta manera, a més de poder parlar a l'aire lliure o allà on vulguin, les parelles tenen a la seva disposició llocs resguardats, agradables i tranquils on, de vegades, també poden beneficiar-se de descomptes, presentant el carnet de VxL.

N'hi ha a tot Catalunya i de ben diversos. El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, per exemple, els té recollits (més de 1.000) per barris en aquest apartat de la seva pàgina web. S'hi poden trobar centres cívics i culturals, juvenils, teatres i museus, restaurants i bars, biblioteques, seus d'entitats (com ara ateneus, corals, castellers, associacions de veïns i veïnes, casals de barri) i també la del diari electrònic Vilaweb.

Com a novetat d'enguany, des del mes de febrer tots els Mercats Municipals de Barcelona (40) s'han identificat com a Punt de Trobada del VxL, de manera que les parelles lingüístiques poden passejar entre les parades mentre practiquen vocabulari relacionat amb els aliments o simplement conversen al bar. Els mercats ofereixen als aprenents del VxL multitud de possibilitats a l'hora de practicar lèxic útil relacionat amb els aliments, però també, per exemple, amb les flors (si es troben al Mercat de la Concepció) o amb les antiguitats, si ho fan als Encants Barcelona.

El CNL de Girona recull els punts de trobada de VxL de les poblacions que atén en aquest apartat del blog "Voluntariat per la llengua. Comarques de Girona". Se n'hi poden trobar per a tots els gustos: cafeteries, casinos, casals de jubilats, granges, xocolateries, salons de te, pastisseries, tasques, tavernes, frankfurts, fondes, hotels, llibreries, aules d'estudi, centres recreatius o botigues de jocs, forns de pa... i també la sala de reunions de l'Ajuntament de Figueres.

"El racó del Voluntariat" és la manera en què s'anomenen diversos espais que, d'acord amb el CNL del Vallès Oriental, a més d'acollir les parelles lingüístiques per fer les trobades posant a la seva disposició materials de suport del VxL (com ara els "Jocs de paraules i passatemps" o la col·lecció "Parlem tu i jo") i també la relació d'activitats que es fan al territori, ofereixen informació sobre el programa i la possibilitat d'inscriure-s'hi allà mateix.

Les entitats o establiments que vulguin ser Punt de Trobada del VxL poden posar-se en contacte amb el CNL més proper (les dades de contacte dels 22 d'arreu de Catalunya es troben a www.cpnl.cat/xarxa) per establir-hi la col·laboració.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística