Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL participa, per cinquè any consecutiu, a la Setmana del Llibre en Català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El CPNL participa, per cinquè any consecutiu, a la Setmana del Llibre en Català


El dia 10 de setembre, de 17 h a 20.30 h, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) participarà a la 33a Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc a l'Avinguda de la Catedral, de Barcelona, del 4 al 13 de setembre.

A l'espai del CPNL, s'hi presentaran diverses activitats i propostes que duu a terme el Consorci, relacionades amb el foment de la llengua catalana. L'activitat a l'espai començarà amb un "tast de parelles lingüístiques": participants en el Voluntariat per la llengua d'alguns centres de normalització lingüística (CNL) compartiran el seu temps amb els visitants de la Setmana que vulguin saber com funciona aquest programa de conversa en català.

A continuació es presentarà el projecte del CNL EL Prat de Llobregat Posem-hi remei: herbes per millorar la salut i l'ànim: una herborista del Prat explicarà els beneficis de les herbes remeieres per combatre algunes malalties típiques de la tardor. Tancarà l'activitat la presentació del diccionari del Termcat, Noms de plantes. Corpus de fitonímia catalana, a càrrec de Maria Antònia Julià, de l'Àrea de Projectes Terminològics del Termcat, i Joan Vallès, de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa, visitarà l'espai del Consorci i parlarà de les actuacions de foment de l'ús del català que organitza el CPNL. Seguidament es presentarà la campanya "Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català" del CNL de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a objectiu donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum.

Finalment, hi haurà una lectura de fragments d'obres que els alumnes del CNL de Sabadell han treballat als tallers de literatura que organitza el CPNL. Seguidament, diverses persones del Consorci ens descobriran les seves creacions literàries i ens en llegiran alguns fragments.

Durant tota la tarda, els visitants que passin per l'espai del CPNL també podran participar a l'activitat "Quin llibre en català t'ha agradat?". Les persones que ho vulguin podran deixar en un plafó una nota adhesiva amb la seva recomanació literària en català i participar, si així ho desitgen, en un sorteig d'un lot de llibres i revistes en català que es farà a última hora a l'espai del CPNL.

La Setmana del Llibre en Català, organitzada per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que publiquen en el nostre idioma, de les llibreries actives i de les revistes que ofereixen al lector els seus exemplars en català. La mostra facilita el retrobament dels fons editorials existents, presenta novetats i ofereix serveis de localització de llibres i eines per a fomentar la lectura.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística