Consorci per a la Normalització Lingüística

El Voluntariat per la llengua no s’atura a l’estiu - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Voluntariat per la llengua no s’atura a l’estiu


Les vacances són també una bona època per practicar el català, tot conversant amb la parella lingüística. És per això que el Voluntariat per la llengua (VxL) no s'atura en tot l'any i tant les persones que hi volen participar s'hi poden inscriure en qualsevol moment (en línia a www.vxl.cat), com les parelles ja formades poden anar-se trobant quan els vagi millor, no importa en quines dates sigui.

Les noves parelles lingüístiques que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura va posar en marxa l'1 de juliol o les del CNL de Barcelona, presentades el 7 de juliol al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, per exemple, podran fer les seves trobades setmanals al llarg de l'estiu.

També durant l'estiu es continuen oferint algunes activitats complementàries, especialment pensades per a aquesta època de l'any, adreçades als participants en el VxL que vulguin gaudir-ne: el CNL de les Terres de l'Ebre organitza, del 23 de juny al 23 de juliol, el «Voluntariat en conversa a l'estiu», un espai en què voluntaris i aprenents fan tertúlies sobre temes ben diversos, de la mateixa manera que ho faran al Servei Local de Català de Vilafranca del Penedès durant tot el juliol. A Sant Cugat del Vallès, el CNL del Vallès Occidental 3 ha anomenat aquesta activitat «Tertúlies matinals» i es farà els dimecres de juliol en un establiment col·laborador que és punt de trobada del VxL, el bar Tarta Ta Tin. El CNL de Badalona i Sant Adrià va organitzar, el 27 de juny, una sortida per veure Saturn a l'Observatori de Tiana, a què van assistir-hi una trentena de persones i el CNL Eramprunyà, un taller de country inicial a càrrec d'una voluntària gavanenca, el 14 de juliol.

L'estiu és també el moment de celebrar la cloenda de les trobades de les parelles lingüístiques arreu del territori, moltes vegades coincidint amb la dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística. A Malgrat, el CNL del Maresme ho va fer el 10 de juliol amb una excursió a les mines de Can Palomeres (on hi ha molts ratpenats) i la lectura, per part dels participants al llarg del camí, de textos de Les històries naturals de Joan Perucho en què es parla de vampirs.

I tothom que sigui o s'acosti a Tortosa durant el juliol, podrà veure l'exposició «10 anys de VxL: un tast!» a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, durant tot el mes.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística