Consorci per a la Normalització Lingüística

Tot tipus de família: cinquè número de la col·lecció «Parlem tu i jo» - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Tot tipus de família: cinquè número de la col·lecció «Parlem tu i jo»


La col·lecció «Parlem tu i jo», que edita la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), va ser presentada el 16 de juny, en el marc de la constitució de noves parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua al barri de Sant Andreu, de Barcelona.

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, va explicar que aquests materials parlen de temes que tenim molt a prop i pretenen «acostar la llengua a totes les persones que són en aquest país perquè tothom la pugui aprendre i tingui les mateixes oportunitats per utilitzar-la».

Tot seguit, Franquesa va donar pas a la lectura del conte Vuit setmanes i tres dies, que inclou l'última publicació, per part de la seva autora, Sònia Moll (voluntària del VxL des del 2009 i amb una parella lingüística actualment), amb la col·laboració d'un grup d'aprenents i voluntaris.

Aquesta col·lecció té per objectiu facilitar el diàleg i proporcionar nous temes de conversa als voluntaris i aprenents que es troben com a parella lingüística per parlar en català una hora a la setmana.

Tot tipus de família és el cinquè número de la col·lecció, afegint el tema de la família al de l'habitatge, els viatges, el temps lliure i el menjar i el beure, en què s'emmarcaven els anteriors.

La publicació, seguint l'estructura habitual, incorpora el text Vuit setmanes i tres dies, de Sònia Moll, el còmic (ambientat aquest cop en una facultat); Una gran família, de Marta Comas, un seguit de propostes per llegir, mirar, escoltar i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb la família, els diferents models que hi ha, les festes que s'hi fan o els moments vitals en què la família és de gran ajuda, i un recull de fragments de llibres que ens parlen dels fills, dels parents, de la mare o d'aventures de família. Per acabar, els lectors trobaran un vocabulari i una selecció d'expressions que els poden ajudar en la comprensió dels textos.

La col·lecció «Parlem tu i jo» ha tingut fins ara la col·laboració de Josep Maria Espinàs, Joaquim Carbó, Ramon Solsona i Rafael Vallbona, per a l'elaboració dels textos centrals, i la de Giovanni Castro, Montse Batalla, David Parcerisa i Mercè Godas (Maru), per als còmics.

Tots els exemplars, que reben les parelles lingüístiques en començar les trobades, es poden consultar en línia a l'apartat Materials/Parlem tu i jo del portal de Voluntariat per la llengua.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística