Consorci per a la Normalització Lingüística

La campanya “I tu, jugues en català?” ja té 407 establiments adherits - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

La campanya “I tu, jugues en català?” ja té 407 establiments adherits


La quarta edició de la campanya "I tu, jugues en català?" comença amb 407 comerços adherits. Tenint en compte que la campanya es va iniciar aquest mes d'abril i que s'intensificarà durant els mesos d'estiu i Nadal, s'espera que la xifra final encara augmenti. Durant el 2014 el nombre de comerços adherits a la campanya va augmentar un 23% respecte del 2013.

La campanya "I tu, jugues en català?" s'impulsa de nou des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d'atenció que hi ha arreu de Catalunya. A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística es pot consultar l'oferta de jocs i joguines en català. Enguany, com a novetat, s'ha publicat la llista d'establiments adherits, amb un mapa sensible on apareixen geolocalitzats. A la pàgina web també hi ha disponible un cercador de jocs en català, que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat recomanada o tipologia.

A banda d'augmentar el nombre d'establiments adherits, des de l'any 2014 el Consorci ha potenciat i incrementat les activitats relacionades amb la campanya "I tu, jugues en català?" gràcies a la col·laboració i implicació de diverses entitats i administracions del territori. Mostres de jocs en català, sessions i tallers de jocs, presència de la campanya a fires i parcs de Nadal, concursos a les xarxes socials i difusió als mitjans de comunicació locals són una mostra d'aquesta col·laboració territorial (cpnl.cat/jocs/campanya2015.html).

"I tu, jugues en català?" està adreçada als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general, i té com a objectiu fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles per donar-los a conèixer i fomentar l'ús del català en un entorn lúdic.

Actualment es comercialitzen més de 1.600 joguines en català, xifra que representa al voltant d'un 10% del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística