Consorci per a la Normalització Lingüística

Terregada de jocs. Setmana del joc en català de Terrassa (CNL de Terrassa i Rubí) - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Terregada de jocs. Setmana del joc en català de Terrassa (CNL de Terrassa i Rubí)


Entre el 8 i el 13 de juny s'ha dut a terme per primer cop a Terrassa la Terregada de jocs, una setmana dedicada al joc en català. La Terregada de jocs neix en el marc de la campanya I tu, jugues en català? del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la intenció de promoure el joc en català, però també amb l'objectiu de demostrar que hi ha jocs per a totes les edats i per a totes les èpoques de l'any.

L'esdeveniment s'ha organitzat des del Servei Local de Català en col·laboració amb el Centre Excursionista; el Gremi d'Hostaleria; l'Associació de Jocs Stas Tarat; les botigues Landròmina i Abacus; les editorials Devir, Coopula i Plld; les companyies de videojocs Mandarina Games i Geomotion Games, i l'empresa Preven Control.

Durant aquests dies arreu de la ciutat s'han programat diverses activitats relacionades amb el joc en català, com per exemple partides en català del joc de rol Pathfinder, a càrrec de l'associació Nifel Heim a Landròmina (dilluns 8) o una demostració de Cap de colla, un joc de cartes basat en el món casteller, a l'Abacus (divendres 12).

El Centre Excursionista de Terrassa va ser el punt neuràlgic de totes les activitats de la Terregada. El dimecres, 10 de juny, s'hi van presentar dos videojocs en català. Mandarina Games, una companyia amb seu al Parc Audiovisual, va mostrar 99th, un joc ambientat a Terrassa que transcorre durant l'època modernista. Geomotion Games, per la seva banda, va presentar City Nostra, el primer videojoc d'estratègia i GPS creat a Catalunya, una simulació en què els jugadors pertanyen a la màfia i han d'anar conquerint territoris reals d'altres gàngsters per convertir-se en «El Padrino». El dijous, 11 de juny, Noemí Blanch i Cesc Garriga van fer una xerrada sobre la ludificació, és a dir, com les mecàniques i els elements dels jocs poden exportar-se a altres àmbits per aconseguir determinades fites. Finalment, el divendres 12 de juny, es va celebrar un campionat de Scrabble en català obert a tothom.

El dissabte, 13 de juny, es va dur a terme una gran jornada del joc a la plaça del Vapor Ventalló, amb un gran ventall d'activitats diverses i atractives. Màrius Serra i Oriol Comas van fer una sessió de joc per presentar quatre nous jocs que han publicat sota la denominació d'origen Verbàlia. D'altra banda, Miqui Giménez, va fer una demostració de l'Alquerc i del Molí de nou, dos jocs de tauler que es practiquen des de l'antiguitat. També hi van haver altres propostes lúdiques, presentacions de jocs, jocs en línia, demostracions de videojocs, etc.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística