Consorci per a la Normalització Lingüística

Actes de cloenda dels cursos de català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Actes de cloenda dels cursos de català


Durant els mesos de juny i juliol els centres de normalització lingüística duen a terme diversos actes de cloenda dels cursos de català per a adults. Enguany se n'han programat 69.

La diversitat de les activitats és molt àmplia. A banda del tradicional piscolabis col·lectiu per celebrar el final de curs. També s'organitzen trobades gastronòmiques, com és el cas de la III Trobada gastronòmica intercultural de Sant Andreu de la Barca (CNL de Ca n'Ametller), la XIII Mostra gastronòmica de Manresa i la dotzena Diada gastronòmica d'Igualada (CNL Montserrat) o el Mercat gastronòmic d'Olot (CNL Girona), entre d'altres.

Alguns centres han optat per dur a terme excursions i visites guiades a llocs emblemàtics. Destaquem la visita guiada al Museu del Port de Tarragona, organitzada pel Servei Local de Català de Tarragona (CNL de Tarragona), la visita guiada al monestir de Sant Pere de Rodes, organitzada per l'Oficina de Català de Blanes, o la sortida de coneixement de l'entorn a Tossa de Mar, que van fer els alumnes de Lloret, (CNL de Girona).

També s'han dut a terme representacions teatrals i vetllades musicals, com la que ha organitzat el CNL de Sabadell, amb l'actuació del grup de cançons Fa x Mi (cantaires procedents dels cursos de català i del programa VxL) o l'acte que va fer el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, que va permetre descobrir, per mitjà de les actuacions dels alumnes del CNL, l'obra d'algunes figures de la literatura i de la música catalanes de qui enguany es commemora l'aniversari del naixement o mort: Ramon Muntaner, Guillem d'Efak, Manuel de Pedrolo i Ovidi Montllor. En d'altres casos, les activitats artístiques han estat vinculades a la cultura popular, ballades de sardanes, balls tradicionals, cants de taverna, castellers, etc.

Altrament, també s'han aprofitat els actes de cloenda per fer el lliurament de premis de concursos, organitzats durant el curs. És el cas del CNL del Maresme, que hi van lliurar els premis del tercer Concurs de microrelats a Twitter i s'hi va llegir un dels relats finalistes del concurs Contes del món.

Una manera més amable de celebrar el final del curs escolar és jugant. Així ho han fet al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, que va organitzar uns tallers relacionats amb els jocs i va lliurar els premis del concurs «Autobiografia lúdica. A què jugaves quan eres petit?», o el CNL L'Heura, que va organitzar una festa dedicada al joc, i també a l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès (CNL de Sabadell), que en col·laboració amb la botiga Homoludicus es van encarregar que tothom jugués una estona en català.

Totes aquestes i d'altres activitats han servit per acomiadar d'una manera animada i engrescadora el curs 2014-2015.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística