Consorci per a la Normalització Lingüística

El Projecte de foment de la lectura de Manlleu, que emmarca les converses del VxL, inicia enguany la seva 4a edició - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Projecte de foment de la lectura de Manlleu, que emmarca les converses del VxL, inicia enguany la seva 4a edició


A més de formar parelles lingüístiques entre persones voluntàries i aprenentes que volen parlar en català sobre temes diversos, el Voluntariat per la llengua (VxL) també promou la conversa a partir de la lectura, amb projectes com el de foment de la lectura que es duu a terme a Manlleu.

L'objectiu d'aquest projecte és ajudar i acompanyar les persones que tenen una certa dificultat en la lectura per tal que adquireixin més fluïdesa, millorin la mecànica de la lectura, la comprensió lectora, fomentin la lectura i adquireixin l'hàbit de llegir.

La Roser (voluntària del VxL) participa en el Projecte de foment de la lectura des de fa dues edicions. Participava en clubs de lectura de la Biblioteca Municipal i la Núria, la bibliotecària, va proposar-li d'acompanyar en la lectura la Najat, que és el segon any que hi participa i la Fikria, que és el primer any. Llegeixen un llibre de Lectura Fàcil, L'aigua del Rif. Totes dues valoren molt positivament l'experiència. Tant és així que a l'acte de cloenda de la lectura, que es va fer el passat 4 de juny, van llegir un poema en veu alta davant d'un bon nombre d'assistents a la celebració.

La Maria, també voluntària del VxL, participa en el Projecte des de la primera edició. És una mestra jubilada i és molt activa. Participa en molts clubs de lectura i en d'altres activitats vinculades al poble. Les seves aprenentes són la Sandra Melena i la Layla, ja han llegit el llibre de Lectura Fàcil Tristany i Isolda i n'han començat un altre, La mirada ferida. Totes dues tenen molt d'interès a millorar el català i com que de moment no tenen curs fins al setembre, és una manera de no perdre fluïdesa ni vocabulari.

Enguany hi ha hagut 25 parelles en el Projecte de foment de la lectura. S'han utilitzat llibres de Lectura Fàcil (LF) i els materials Llegir per parlar, llegir per aprendre del programa Llegiu i Parleu de la Direcció General de Política Lingüística.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística