Consorci per a la Normalització Lingüística

Durant els mesos d’estiu l’activitat formativa del Consorci no s’atura - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Durant els mesos d’estiu l’activitat formativa del Consorci no s’atura


Aquest mes de juny és oberta la inscripció per als cursos d'estiu que ofereixen els diversos centres de normalització lingüística. Els nostres centres ofereixen principalment cursos nivell bàsic i elemental, grups de conversa i, en alguns casos, sessions de reforç, d'ortografia i d'altres aspectes lingüístics. Aquest cursos són intensius mensuals d'unes 12 hores a la setmana, de dilluns a dijous.

Els cursos de nivell bàsic són cursos adreçats a persones no catalanoparlants que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals, amb la finalitat que l'aprenent, en acabar el curs, pugui resoldre en català les necessitats comunicatives fonamentals de la vida quotidiana.

Els cursos de nivell elemental s'adrecen a persones no catalanoparlants que volen consolidar i ampliar les habilitats orals, escoltar i parlar i desenvolupar les escrites (llegir i escriure), amb la finalitat que, en acabar el curs, pugui ampliar el seu camp d'acció en català a àmbits nous, amb un llenguatge que s'adapti a la situació comunicativa, encara que sigui sense la fluïdesa, desimboltura o riquesa, amb què ho faria amb la llengua materna.

Els grups de conversa és un curs per millorar el català oral. S'hi practica l'expressió oral per tal d'adquirir més fluïdesa. Un dels objectius d'aquest curs és augmentar la seguretat i la confiança en el moment de parlar en català. Cada unitat fa referència a un tema a partir del qual es proposen a l'alumne diverses situacions de la vida quotidiana per encetar la conversa. Es tracta de practicar el català en un entorn comunicatiu que sigui el més semblant possible a la realitat.

Podeu consultar l'oferta formativa per al període d'estiu en aquest enllaç: http://www.cpnl.cat/cursos-catala/cercador-cursos/

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística