Consorci per a la Normalització Lingüística

L'èxit dels "Divendres modernistes" fa que es repeteixin el maig - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

L'èxit dels "Divendres modernistes" fa que es repeteixin el maig


Durant el mes de març, 180 alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua del CNL Vallès Occidental 3 han fet un recorregut pel passat modernista de les poblacions de Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Ripollet i Cerdanyola del Vallès.

Aquestes sortides formen part del projecte Divendres modernistes que ha organitzat aquest Centre de Normalització Lingüística. Aquesta proposta està basada en dos eixos. D'una banda, pretén donar a conèixer a les persones que aprenen català les cases, edificis industrials i detalls modernistes més importants del seu entorn proper i, de l'altra, aprofitar les sortides per treballar el conte en català a nivell escrit i oral.

Prèviament, a les aules, els alumnes han treballat les característiques del Modernisme a cada població i també el conte com a gènere narratiu. Els alumnes han elaborat contes relacionats amb temàtiques diferents segons la visita per llegir-los al final de cada recorregut. Tots els contes han format part d'uns Jocs Florals i, el dimarts 5 de maig, s'ha presentat a la seu del CNL el recull dels contes guanyadors i finalistes.

Aquestes són les activitats que s'han dut a terme:

  • 6 de març de 2015, la casa de les Aigües de Montcada i Reixac. Visita guiada per edificis modernistes del municipi (Casa Vila, Ateneu Benèfic Instructiu i Casa de les Aigües), amb la col·laboració del Museu Municipal Montcada. En el cas de Montcada, la temàtica dels contes és l'aigua.

  • 13 de març de 2015, els vitralls de Can Domènech de Cerdanyola del Vallès. Visita guiada al Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech i, especialment, a la seva col·lecció de vitralls modernistes. En el cas de Cerdanyola, la temàtica dels contes són els vitralls.

  • 20 de març de 2015, el Jardí de Can Padró de Ripollet. Visita guiada per edificis i elements modernistes del municipi (Molí d'en Rata, campanar de l'església, Cal Magí, Cal Queixalista i jardí de Can Padró), amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de Ripollet. En el cas de Ripollet, la temàtica dels contes és els jardins.

  • 27 de març de 2015, el Celler de Sant Cugat. Visita guiada per edificis modernistes del municipi (Casa Amat, Casa Lluch, Casa Mònaco i Celler cooperatiu), amb la col·laboració del Servei d'Educació del Museu del Claustre de Sant Cugat. En el cas de Sant Cugat, la temàtica dels contes és el vi.

Ja que l'activitat Divendres modernistes ha estat un èxit, els itineraris es tornaran a repetir els divendres del mes de maig.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística