Consorci per a la Normalització Lingüística

Wiki de recursos lingüístics a la xarxa - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Wiki de recursos lingüístics a la xarxa


El Consorci per a la Normalització Lingüística ha elaborat una nova eina col·laborativa: un recull de recursos lingüístics a la xarxa, que permet connectar d'una manera intuïtiva amb pàgines, mitjans i altres elements útils per resoldre dubtes lingüístics, amb la finalitat de millorar la qualitat lingüística dels textos en català.

Les eines que hi trobareu estan organitzades de la manera següent:

Hi ha alguns aspectes que encara no s'han desenvolupat (com ara gramàtiques, comunicació, traductors automàtics o legislació lingüística), però com que aquesta és una eina cooperativa i dinàmica, s'hi pot participar activament, tant actualitzant els temes com elaborant els que no estan desenvolupats.

D'altra banda, els CNL usen aquest wiki per fer sessions de recursos a la xarxa. La finalitat d'aquestes sessions és donar a conèixer i ensenyar a utilitzar els principals recursos de suport lingüístic que es poden trobar a la xarxa, per tal de facilitar la feina tant dels professionals com del públic en general. Aquestes sessions són eminentment pràctiques i, a part de donar a conèixer les eines, també es treballa amb diferents exemples per comprovar-ne l'efectivitat.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística