Consorci per a la Normalització Lingüística

Les parelles lingüístiques, protagonistes d'una exposició - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

Les parelles lingüístiques, protagonistes d'una exposició


El CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consell Comarcal del Penedès, ha produït l'exposició «A dues veus. Retrats de conversa en català», que consisteix en 21 plafons que inclouen algunes de les fotografies recollides a l'opuscle que també s'ha editat amb fotografies i entrevistes a parelles lingüístiques de la població.

L'exposició, emmarcada en les activitats de Vilafranca com a Capital de la Cultura Catalana 2015 i que s'acompanya amb la dels 10 anys de VxL, es podrà veure fins al 12 d'abril a la Capella de Sant Joan.

La mostra presenta fotografies fetes a diverses parelles lingüístiques vilafranquines en llocs emblemàtics de la població i frases sobre les seves experiències, i té per objectiu difondre els valors del Voluntariat per la llengua i reconèixer la contribució social i cultural que fan les persones que hi participen. Aquest recull vol reflectir també l'esforç que fan tant les persones que volen aprendre català com les que els dediquen el seu temps per conversar, i el vincle que es crea entre les dues parts.

L'exposició es complementa amb un opuscle que recull els textos que han escrit deu voluntaris i voluntàries del VxL sobre les mateixes dinou parelles, que ha fotografiat l'Imma Casanellas i que es pot consultar en aquest enllaç.

El dia 9 d'abril, a les 7 de la tarda, la mostra emmarcarà l'inici d'una nova edició de VxL amb la presentació de les parelles lingüístiques vilafranquines. Durant l'acte, algunes persones que han participat directament en l'elaboració de l'exposició explicaran com hi han intervingut, tant en el procés de realització de les fotografies com en l'elaboració dels textos que complementen les imatges. A continuació, David Duran, doctor en Psicologia i professor del Departament de Psicologia de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, donarà la seva visió sobre l'aprenentatge cooperatiu entre iguals aplicat al voluntariat lingüístic, a la xerrada «Es pot aprendre ensenyant? Implicacions en el Voluntariat per la llengua». Finalment, actuarà el Cor Xamusia (entitat adherida al Voluntariat per la llengua) i se servirà una copa de cava.

En aquest enllaç trobareu la fitxa tècnica de l'exposició, que qualsevol organisme o entitat interessat a tenir-la en les dates en què no s'estigui exhibint pot demanar al Consorci per a la Normalització Lingüística (Àmbit de Projecció, material@cpnl.cat, Tel. 93 272 31 00).

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística