Consorci per a la Normalització Lingüística

El Centre de Normalització Lingüística de Girona posa en marxa el concurs «Atrapa la falta» - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Centre de Normalització Lingüística de Girona posa en marxa el concurs «Atrapa la falta»


El concurs «Atrapa la falta», que convoca el Centre de Normalització Lingüística de Girona, es durà a terme a partir del 16 de març i fins al divendres 17 d'abril i s'adreça especialment als joves, per la qual cosa s'hi participarà a través d'Instagram, una de les xarxes socials que més els atrau.

El concurs pretén conscienciar aquest sector de població de la importància d'escriure amb correcció i del paper decisiu que té la llengua per al seu futur professional, tenint en compte el valor que adquireix a l'hora d'oferir una determinada imatge de qualitat. Per això, atès aquest caràcter pedagògic, també es promourà entre l'alumnat dels cursos de català per a adults d'arreu del territori gironí.

Les fotografies han de recollir errades lingüístiques en català de qualsevol tipus en rètols, cartells, menús de restaurants, prospectes, fullets, aparadors de botigues, etc. exposats al públic. Cada participant hi podrà concursar amb tantes fotografies com vulgui sempre que siguin originals i fetes en el període del concurs.

El concurs es podrà seguir a través de la pàgina web del concurs del CNL de Girona, que s'anirà actualitzant amb els premis i totes les activitats relacionades amb l'activitat; i també a través dels nostres comptes de Facebook, Twitter i Instagram.

El concurs s'emmarca la X edició d'Expojove, que tindrà lloc els dies 15 i 16 d'abril de 2015 a la Fira de Girona, una mostra que s'adreça majoritàriament a joves d'entre 14 i 18 anys, amb tres àmbits principals: formació, ocupació i emprenedoria. L'organitzen conjuntament el Consell Comarcal del Gironès, la Universitat de Girona, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Girona i la Fira de Girona.

Una bona part dels visitants d'Expojove són nois i noies procedents d'instituts de totes les comarques gironines (uns 6.000 l'any 2014).

A través d'Expojove i de les regidories d'ensenyament dels ajuntaments de les comarques de Girona, el concurs arribarà a escoles, instituts, centres de formació de secundària públics i privats, casals juvenils, associacions de joves, punts d'informació juvenil, etc.

El Centre de Normalització Lingüística de Girona té en marxa 170 cursos de català per a adults, presencials o semipresencials, i desenvolupa el programa Voluntariat per la llengua en diverses poblacions gironines. El concurs es difondrà a les aules i entre les parelles constituïdes en el període del concurs, i s'incentivarà que hi participin.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística