Consorci per a la Normalització Lingüística

El Club del joc - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Club del joc


El Club del joc és un projecte del CNL de Barcelona, que consisteix en un seguit de sessions periòdiques en les quals el participant pot practicar la conversa en català a través de la interacció i la reflexió conjunta amb d'altres membres del club a l'hora de resoldre l'estratègia per guanyar una partida d'un joc de taula. Es jugarà a jocs en què calgui desenvolupar certes habilitats comunicatives per fomentar el diàleg en llengua catalana.

Aquesta activitat, doncs, proposa un tast de diversos jocs de taula amb l'objectiu de difondre l'oferta de jocs i les joguines en català entre els participants, així com també potenciar l'ús de la llengua catalana en un entorn lúdic.

De les activitats de l'any 2014 destaquem quatre sessions del Club de Joc. Les dues primeres van estar organitzades per la Delegació de Nou Barris i la llibreria La font de mimir. Es va jugar al conegut joc de Catan, en el qual l'important és dissenyar una estratègia de negociacions per acabar tenint el control d'una illa. En l'altra sessió, que va comptar amb un convidat d'excepció, en Màrius Serra, va ensenyar a jugar els participants amb l'Enigmàrius, el seu darrer joc.

Les altres dues sessions van estar organitzades per la Delegació de Sant Martí, en col·laboració amb el Casal de Gent Gran Quatre Cantons, ubicat al barri del Poblenou. La primera es va centrar en el Verbàlia, que planteja tot tipus d'enigmes amb la llengua com a protagonista i l'altra sessió va estar dedicada als jocs lingüístics ràpids.

El joc és una eina de comunicació que ajuda a un aprenentatge inductiu de la llengua, per això és una bona estratègia per potenciar l'ús del català en els ambients de lleure.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística