Consorci per a la Normalització Lingüística

Primers premis Sirga: Demana-ho també en català - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Febrer de 2015

Primers premis Sirga: Demana-ho també en català

Demanaho en catalàPremi SIRGA a les bones pràctiques que fomenten l'ús de la llengua catalana.

L'objectiu d'aquesta campanya, que s'està duent a terme a Vilanova i la Geltrú des de l'any 2013, té l'objectiu de promoure l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic als establiments, especialment quan els compradors són persones aprenentes de la llengua catalana.

En aquesta iniciativa hi participen diverses empreses i establiments de la capital del Garraf, que col·laboren amb el programa Voluntariat per al llengua. Per practicar el català en un context real s'aprofita la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors, que s'han compromès a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua, sempre que sigui factible. Els alumnes aprenents de català de la ciutat, especialment dels cursos de les entitats que formen part de la Xarxa d'Entitats per la Llengua (XELL), participen en una pràctica de compra en català fora de l'aula. Les entitat promotores, a més del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, són el Centre de Formació d'Adults Teresa Mañé, l'Associació de Dones La Frontissa, Càritas i Creu Roja.

Aquesta proposta, a banda de facilitar l'ús del català en el sector comercial i afavorir entorns on els aprenents de català puguin fer pràctiques lingüístiques fora de l'aula, divulga el programa Voluntariat per la llengua i promou la participació dels establiments col·laboradors adherits al programa, i a més incrementa el nombre d'adhesions; consciencia els comerciants de la responsabilitat social pel que fa a la comunicació amb la llengua del client; divulga les principals disposicions lingüístiques del Codi de consum de Catalunya i aconsegueix la complicitat de l'Administració local, la Xarxa d'entitat de la ciutat i el sector comercial.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística