Consorci per a la Normalització Lingüística

Primers premis Sirga: El meu suro virtual - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Febrer de 2015

Primers premis Sirga: El meu suro virtual

Aquest premi pretén servir d'estímul a nous projectes per avançar i contribuir a impulsar l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana, que és la missió que el CPNL té encomanada.

El meu suro virtualPremi SIRGA a les bones pràctiques que generen l'aprenentatge de la llengua catalana.

Aquesta experiència s'adreça als alumnes del nivell B1, i té per objectiu fomentar la creació i la comprensió de textos senzills d'interès general, a banda de donar les eines suficients perquè l'alumnat pugui intervenir en converses sobre aspectes de la vida quotidiana. També els alumnes es familiaritzen amb l'ús de les noves tecnologies.

Aquesta activitat s'ha dut a terme mitjançant el programa Lino.it, un servei web 2.0 que permet crear taulers o suros virtuals per compartir recursos, idees, materials, etc. Aquest taulers es poden treballar col·laborativament i compartir a la xarxa, i a més s'hi poden afegir diferents tipus d'arxius, com ara imatges, vídeos i documents.

Prèviament, els alumnes fan una sessió a l'aula d'informàtica per explicar-los el funcionament del programa i crear un espai compartit on només hi poden accedir el docent i l'alumnat. A partir d'aquesta sessió els alumnes creen el seu propi suro virtual, on afegeixen informació (expressions que els han agradat, frases fetes que han escoltat, recomanacions de lectures, etc.), com fotografies, vídeos i àudios. Un cop tots els alumnes tenen els seus «suros» preparats es comparteixen en un blog (Diari d'aula) perquè la resta de companys els vegin i els puguin comentar .

És una activitat molt adequada perquè permet als alumnes expressar-se sobre aspectes de la vida quotidiana, es vinculen al context social més proper, es crea un espai de complicitat i cooperació, es familiaritzen amb els signes ortogràfics del català i s'inicien en l'escriptura bàsica; tot això a través dels espai virtuals.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística