Consorci per a la Normalització Lingüística

Els estudiants de la Universitat de Girona podran escollir el Voluntariat per la llengua com a activitat solidària reconeguda amb crèdits - Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Els estudiants de la Universitat de Girona podran escollir el Voluntariat per la llengua com a activitat solidària reconeguda amb crèdits


El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha signat un conveni amb la Universitat de Girona (UdG) pel qual el Voluntariat per la llengua s'afegeix a les activitats solidàries que l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament (OCD) ofereix com a crèdits amb reconeixement acadèmic en els estudis de Grau.

D'aquesta manera, els estudiants que participin com a voluntaris en el VxL podran optar (segons els mecanismes establerts per l'OCD) a un mínim de sis crèdits ECTS (Sistema Europeu de Transferència de Crèdits, que els reconeix com a vàlids a tota la Unió europea).

Aquesta col·laboració, que es gestionarà a través del Centre de Normalització Lingüística de Girona, sorgeix de la voluntat que la Universitat de Girona té d'intensificar les relacions entre el món universitari i les entitats de diferents àmbits (entre els quals, el social o el cultural) amb l'objectiu que l'estudiant desenvolupi, de forma voluntària, activitats solidàries que complementin la seva formació. La metodologia que es fa servir se centra en l'aprenentatge servei (APS), que integra el servei a la comunitat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats, actituds i valors. En l'APS es barreja, en una mateixa actuació, intencionalitat pedagògica i solidaritat. D'aquesta manera, en la formació de cooperants i voluntaris, queda vinculada tant la teoria com la pràctica.

La inscripció i la participació en aquesta nova modalitat d'Activitats Solidàries és totalment gratuïta, els estudiants només hauran d'abonar la convalidació dels crèdits a la Secretaria de la seva Facultat o Escola.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística