Consorci per a la Normalització Lingüística

El Voluntariat per la llengua, amb la Marató de TV3 - Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Notícies del CPNL - Desembre de 2014

El Voluntariat per la llengua, amb la Marató de TV3


Els participants del Voluntariat per la llengua de diverses localitats se sumen de nou aquest any a la causa de La Marató a través d'activitats destinades a recollir fons per a la Fundació.

En aquest sentit, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Maresme proposa, a voluntaris, aprenents i alumnat, d'apropar-se a la seu del CNL (plaça dels Bous, 3-5, de Mataró) fins al 14 de desembre per deixar constància del seu desig de tot cor. Es tracta que demanin un cor de paper, hi escriguin el seu desig i facin la donació que vulguin a la Marató. Aquesta mateixa acció es durà a terme a les oficines català de Premià de Mar, Premià de Dalt i Teià.

Per la seva banda, el Servei Local de Català de Girona organitzarà a la ciutat una cadena de paraules al màxim de llarga possible. Les persones que passin per la plaça Miquel Santaló, el dijous 11 de desembre (a partir de les 4 de la tarda), seran convidades a escriure una paraula que enllaci amb l'anterior i s'hi recolliran donatius per a La Marató.

A Blanes, l'Oficina de Català organitza, per tercer any consecutiu, el Tastet de cuines del món, en què voluntaris, aprenents i alumnes dels cursos de català cuinen plats tradicionals que porten gratuïtament a l'estand que l'Oficina munta al passeig de Mar (enguany, el dilluns 15 de desembre a partir de les 11 del matí). Les porcions es vendran al preu d'un euro en benefici de la Fundació La Marató de TV3.

A més a més, hi col·laboraran comerços de la zona proporcionant tota mena d'accessoris per fer possible l'activitat: plats, gots, tovalles i material d'hostaleria, begudes, pa, vi, entrepans variats...

Aquesta acció solidària sempre ha tingut molt bona acollida, i ja arriba als 748 euros recollits el 2012, i 599 el 2013. En reconeixement a la seva contribució, l'Oficina de Català de Lloret va rebre l'any 2012 un diploma d'agraïment per part de la Fundació.

A Lleida, el Centre de Normalització Lingüística participarà en la Marató d'espectacles de Lleida, al Teatre de la Llotja, el diumenge 14 de desembre amb l'obra La barca dels afligits, d'Apel·les Mestres. Els actors són participants del VxL i alumnat del Centre, la direcció va a càrrec d'un voluntari del VxL i el decorat l'ha dissenyat i confeccionat una aprenenta del programa amb la col·laboració d'una alumna.

El preu de l'entrada (5 euros per a totes les actuacions de tot tipus que la Fundació del Teatre de la Llotja exhibirà al llarg del dia a diferents espais del Palau de Congressos i del Teatre) anirà íntegrament a la Fundació la Marató de TV3.

També el 14 de desembre, els participants del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat participaran a la Ballada de sardanes i mostra de cultura popular que els Amics de la Sardana de Cornellà (entitat col·laboradora del VxL) organitza a partir de les 12 h a la plaça de l'Església, en el marc de la 3a Fira de Santa Llúcia.

S'hi recolliran donatius i aportacions en benefici de la Marató de TV3, que enguany es dedicaran a la investigació de les malalties del cor, un tipus d'afeccions que a Catalunya actualment són la causa de la mort d'una de cada quatre persones. 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística