Consorci per a la Normalització Lingüística

Tornen els cursos del programa Aprèn.cat del SOC - Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Tornen els cursos del programa Aprèn.cat del SOC


Des d'ara i fins al 30 d'abril, una vintena de centres de normalització lingüística (CNL) tiraran endavant 80 cursos de català de nivells inicials, bàsics i elementals. Aquesta activitat s'emmarca dins del projecte Aprèn.cat 2014, que impulsa el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Les accions formatives del programa Aprèn.cat s'adrecen a persones que estan a l'atur i que tenen uns coneixements nuls, bàsics o elementals de llengua catalana. Els cursos, que estan totalment finançats pel Fons Social Europeu, són de 45 hores i es fan de forma presencial i intensiva. Al final, s'expedeixen certificats d'assistència i assoliment del nivell equiparables als del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

Amb aquesta iniciativa, el SOC promou la millora ocupacional de les persones inscrites i fa una aposta ferma per la formació de qualitat en català. I el CPNL fomenta el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua, i treballa per la cohesió social del territori.

El SOC duu a terme el projecte amb el CPNL des del 2011. Gràcies a l'Aprèn.cat, fins a l'any 2013 s'han fet 247 cursos i més de 4.500 persones d'arreu del territori s'han format en llengua. Com a novetat, aquest any s'ha ampliat l'oferta dels nivells d'aprenentatge: als cursos inicials, bàsics i elemental 1 s'hi han afegit els de l'elemental 2 i 3, i els cursos bàsic 3 i elementals s'han complementat amb el programa Voluntariat per la llengua. Per mitjà d'aquest programa, es posen en contacte persones voluntàries catalanoparlants amb aprenents de la llengua, amb l'objectiu que aquests últims facin pràctiques de conversa en català fora de l'aula.

El SOC fa un encàrrec al CPNL que es formalitza amb la signatura d'un conveni per a l'organització, la coordinació i la gestió dels 80 cursos de català pressupostats en el projecte.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística