Consorci per a la Normalització Lingüística

Per Nadal, juguem en català - Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Notícies del CPNL - Desembre de 2014

Per Nadal, juguem en català


Els mesos de novembre i de desembre configuren el període àlgid de la campanya I tu, jugues en català que pretén donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i fomentar-ne l'ús.

Els diversos centres de normalització lingüística difonen aquesta campanya mitjançant els establiments adherits, que venen productes lúdics en català. D'aquesta manera, aquests establiments exposen en un lloc visible de l'aparador o en un lloc destacat de la botiga el material de la campanya i identifiquen amb un adhesiu els jocs i joguines en català. Actualment hi ha més de 370 establiments adherits arreu de Catalunya.

D'altra banda, per tal de fomentar el joc en català, el CPNL a través dels seus centres participa en fires dedicades al joc i la joguina i parcs de Nadal, com ara:

  • el festival Dau a Barcelona organitzat per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), es basa en la creativitat dels jocs de taula

  • el Barbamec a les Instal·lacions Esportives Municipals de Can Serra de Barberà del Vallès, un espai d'activitats socioculturals, format per diferents espais amb jocs educatius i participatius

  • el Saló de la Infància d'Igualada, organitzat pel departament de Joventut de l'ajuntament igualadí un lloc per compartir valors i experiències enriquidores per als infants més enllà dels jocs

  • d'altres activitats, com la Fira de Nadal de Cardedeu, el Parc Infantil de Nadal "Gironella Juga" o la participació del Servei Comarcal del Garraf i Vilanova i la Geltrú, en el marc de la Fira de novembre d'enguany, amb l'organització de dos tallers lúdics per donar a conèixer l'oferta de joguines en català als visitants de la Fira.

En aquests espais, a banda de fer difusió de la campanya, també es reparteixen cartes als Reis i s'organitzen activitats lúdiques, per exemple tallers d'Scrabble, concursos de passatemps, jocs dirigits, etc.

Més informació:

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística