Consorci per a la Normalització Lingüística

Parelles lingüístiques entre persones de diferents confessions religioses - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Novembre de 2014

Parelles lingüístiques entre persones de diferents confessions religioses


El dia 16 d'octubre es va presentar el projecte de parelles lingüístiques interreligioses a la Sala d'actes de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

L'acte va comptar amb la conferència "Viure i conviure la diversitat religiosa" a càrrec del Dr. Francesc Torralba, i hi van assistir la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Sra. Ester Franquesa, i el director general d'Afers Religiosos, Sr. Enric Vendrell.

Entre la vuitantena d'assistents hi havia els cinc voluntaris i quatre dels aprenents que han format part de les cinc parelles lingüístiques que han participat en aquesta prova pilot.

El Dr. Torralba (escriptor, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa) va exposar els trets principals del primer document del Consell Assessor (com ara el respecte, la mútua coneixença o la desconstrucció dels prejudicis), i va destacar la validesa del Voluntariat per la llengua per treballar-los.

La xerrada es va cloure amb la felicitació per a totes les persones i organismes que han treballat en la iniciativa, que "crea passarel·les amb l'excusa del català", i amb el desig que aquesta es reprodueixi en altres indrets de Catalunya per tal que d'aquí a un temps es pugui parlar de centenars de parelles interreligioses a tot el país.

Abans de la projecció d'un vídeo testimonial de les parelles lingüístiques, hi va haver la intervenció de dos dels aprenents de la prova pilot, un dels quals va protagonitzar un moment molt emotiu en regalar per sorpresa un quadre amb proverbis com a mostra de gratitud a la seva voluntària.

A continuació, la Sra. Ester Franquesa va mostrar-se emocionada per les aportacions que s'havien escoltat i va posar una qualificació d'excel·lent a la prova pilot que, a través la llengua, havia fet que les persones s'interrelacionessin i es coneguessin en un país que és "una sola cosa ben diversa". Per acabar, va donar les gràcies a tots els professionals, voluntaris i aprenents participants en l'execució de la prova.

El projecte pilot de parelles lingüístiques en aquest nou àmbit del VxL de la diversitat religiosa es va iniciar el mes d'abril a proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos. Per a la seva execució pràctica, compta amb el suport del programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), i el Pla Local de Ciutadania (PLAC) de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística