Consorci per a la Normalització Lingüística

Programa Paco Candel. Catalunya, un sol poble - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Novembre de 2014

Programa Paco Candel. Catalunya, un sol poble


El Consorci per a la Normalització Lingüística, conjuntament amb els departaments de Benestar Social i Família, Ensenyament, Cultura i la Fundació Paco Candel, impulsa el programa Paco Candel. Catalunya, un sol poble per mostrar que l'ús de la llengua catalana és un dels elements clau en la integració de les persones nouvingudes al nostre país.

El programa "Catalunya, un sol poble", s'inspira en el lema que Paco Candel va encunyar fa 50 anys i s'adreça a la societat civil en general, a través de les aules, dels clubs de lectura, de les biblioteques i d'altres espais culturals del país. El CPNL va fa efectiu el programa a través de la difusió dels materials del projecte conjunt, entre els quals trobem diferents materials didàctics, l'organització de conferències, una exposició digital, un fulletó del projecte i, finalment, la difusió dels vídeos de persones que, d'alguna manera, han tingut contacte amb la figura de Paco Candel i que parlen del fet migratori.

El CPNL fins ara ja ha dut a terme 52 actes en 25 poblacions de Catalunya: exposicions a l'entorn de la figura de Paco Candel, dictats populars de textos d'aquest autor, conferències a càrrec de prestigiosos escriptors, com Genís Sinca, autor de la biografia La providència es diu Paco, lectures col·lectives a càrrec dels alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua, etc. 

A la majoria d'habitants de Catalunya ens uneix un passat i un present comuns com a migrants. I aquest projecte vol contribuir a prendre consciència de la importància i de l'interès dels processos migratoris passats i recents en la configuració de Catalunya actual. En la construcció d'aquesta identitat comuna, el foment del coneixement i l'ús del català hi tenen un paper destacat, ja que la llengua catalana ha esdevingut un element de cohesió. La mateixa figura de Paco Candel, que va aprendre i va parlar el català, n'és un bon exemple.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística